Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня)

Куди піти у Львові цього тижня: афіша подій

Куди піти у Львові цього тижня: афіша подій

Огляди
03 грудня 2018 13:09

Перший тиждень зими у Львові слід зустрічати яскраво у компанії приємних людей. Зараз саме час розігріватися перед Різдвяними святами. Напередодні Нового року у Львові відбудеться безліч цікавих подій: концерти, прем'єри вистав, кінопокази, нічні перегляди фільмів та багато іншого. Більше заходів культурної столиці шукай в афіші. Проте VG Львів традиційно пропонує підбірку подій, які не можна проґавити.


Вечірка "АNІS Birthday session"

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото

Гість вечора — гурт Іспанія, який створили гітарист гурту СКРЯБІН Олексій Зволинський та фіналіст Голосу Країни Аніс Еттаєб. В грудні 2016 року гурт ІСПАНІЯ заявив про своє існування, розмістивши в інтернеті live-відео, в якому прозвучала українська версія сатиричної пісні "Фіаско" російського гурту "Ленінград". "Етимологія українського матюка" — перша робота гурту, який пообіцяв своїм друзям та шанувальникам створювати щиру музику про людей і для людей. 

Де: Picasso

Коли: 3 грудня, 21:00


Концерт Влада Де Брянського

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 1

Вперше в Україні в рамках світового туру "October" концерт 5-ти разового номінанта на нагороду Гремі, всесвітньо-відомого Американського гітариста, композитора Українського походження Влада Де Брянського. Композитор та виконавець композиції якого стали єдиними інструментальними піснями в топ 100 чартах США. Влад Де Брянський вперше буде виступати в Україні.

Де: Львівська обласна філармонія

Коли: 3 грудня, 18:00

Вартість: від 150 до 250 гривень

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 2


Святковий концерт КUTAISI "Грузинське різдво"

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 3

Ансамбль "Кутаїсі" свято шанує національні фольклорні традиції, посилюючи і примножуючи їх з допомогою молодих й талановитих виконавців пісень і танців. Саме цим він вигідно відрізняється від інших грузинських колективів, оскільки зумів органічно поєднати в собі енергію, запал і барвистість танцю з хвилюючим багатоголосним співом.  За плечима ансамблю — не лише успіх на міжнародних фестивалях, а й великі гастрольні тури по Європі, що пройшли з аншлагами і перевершили всі очікування глядачів. 

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли: 3 грудня, 19:00

Вартість: 190 - 590 гривень


Магічне шоу від французького ілюзіоніста

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 4

Французький ілюзіоніст Межік Мус (Мусін Бен Бау) зіграє свої відомі та феєричні спектаклі у Львові. Шоу ілюзіоніста відбуватимуться в шести школах Львова, де вивчають французьку мову, у військовому госпіталі, у приміщенні Альянс Франсез та у театрі "Воскресіння". Таким чином Альянс Франсез готує унікальний та особливий подарунок усім дітям, студентам, школам, а також громадськості Львова напередодні свята св. Миколая в Україні.

Де: Львівський академічний духовний театр “Воскресіння”

Коли: 5 грудня, 18:00

Вартість: від 100 гривень


Гала-концерт. Львів - 20 років у Спадщині ЮНЕСКО

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 5

У програмі концерту прозвучать арії з найвідоміших опер Моцарта, Верді, Пуччіні, Бізе, Оффенбаха й інші композиції, зокрема українського Маестро Скорика. У Гала-концерті візьмуть участь відомі українські солісти, добре знані на світових оперних сценах – Софія Соловій (сопрано), Ольга Дядів (сопрано), Юлія Терещук (сопрано), Віктор Андрійченко (контртенор), Андрій Бондаренко (баритон), Олег Злакоман (тенор), Юрій Дудар (баритон), Віктор Шевченко (бас-баритон), Сергій Магера (бас).Концерт відбудеться за участі Львівської державної академічної чоловічої хорової капели "Дударик" та Академічного симфонічного оркестру "INSO-Львів" під орудою Оксани Линів – головного диригента опери та філармонійного оркестру австрійського міста Ґрац.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли: 5 грудня, 19:00

Вартість: 100 - 600 гривень

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 6


XVIII джазовий фестиваль Jazz Bez

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 7

XVIII джазовий фестиваль Jazz Bez уже вкотре об'єднуватиме джазом численні міста України та Польщі.

Цього року в рамках фестивалю виступатимуть такі музиканти: 

  • Antonio Flinta Quartet (Італія)
  • David Helbock's Random (Австрія)
  • Silhouette and Vinx (США-Угорщина)
  • Jonas Cambien Trio (Бельгія-Норвегія)
  • Ark Ovrutski New York Quartet feat. Benny Benack (США)
  • Leleka (Німеччина-Польща-Україна) 
  • Spiritual Leftovers feat. Manu Domergue (Польща-Франція-Україна)
  • Dima Bondarew Quartet (Німеччина-Україна)
  • Blues People & Logan Richardson (США) 
  • Aleksandra Kutrzepa Quartet (Польща).

Також у рамках фестивалю відомий вчений, джаз-музикант і методист Роберт Е. Столофф (Bob Stoloff) (США) подарує майстер-класи в Києві, Львові та Харкові, а також візьме участь у конференції у Львові.

Де: Галерея "Дзиґа"

Коли: 6 грудня - 16 грудня, 14:22

Вартість: 300 - 500 гривень


Вечір фільмів Крістофера Нолана

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 8

Крістофер Нолан – кінорежисер з великим талантом, відмінний оповідач. У всіх його картинах присутні несподівані повороти сюжетних ліній, а якщо пропустити навіть кілька секунд, іноді складно зрозуміти, що відбувається. Його роботи сповнені символізмом та таємничістю.

Організатори пропонують поринути у світ одного із найгеніальніших режисерів сучасності, чиї роботи неодноразово здобували безліч нагород Оскар:

19:00 - "Початок"

21:30 - "Інтерсталлар"

Де: Львівський кіноцентр Lviv Film Center

Коли: 6 грудня, 19:00

Вартість: від 100 гривень


Концерт KADNAY

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 9

KADNAY — українська indie, electro-pop група, утворена в 2012 році. В кінці 2014-го року випустили свій перший альбом "Kadnay" і вирушили у всеукраїнський тур. Через півтора року вони випустили наступний альбом "23FLOOR". У листопаді 2017 року артисти презентують свій перший україномовний альбом "Відчуваю". Їх новий альбом, якого всі чекали з великим нетерпінням, оповідає слухачам про життя, душевних переживаннях і любові, але не в побитому сенсі цього слова, а про любов — як всепоглинаючих почуттях.

Де: !FESTrepublic

Коли: 7 грудня, 19:00

Вартість: 300 гривень

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 10


Лесь Подерв'янський. Епічні п’єси у виконанні автора

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 11

Автор таких відомих шедеврів як "Діана", "Нірвана", "Кацапи", "Гамлет" й інших нетлінних п'єс знову зачитає свої твори з великої сцени. Цього разу Лесь озвучить свої найбільш популярні п'єси, а в якості ексклюзиву прочитає уривок недавно закінченого роману "Таинственный Амбал". Визнаний геній української сатири, Лесь Подерв'янський "підсадив" на свою творчість уже не одне покоління наших співвітчизників. І багато хто з них невпинно цитує улюблені рядки з яскравих творів. Сатира Подерв'янського сповнена гостроти, його майстерність - бездоганна. Автор, граючи, створює унікальні п'єси, поєднуючи в них політичний стьоб, алегорію, грубість і здоровий глузд, неприкриту іронію.

Де: Культурно-освітній центр ім. О. Довженка

Коли: 7 грудня, 19:00

Вартість: 340 - 690 гривень


Концерт гурту "Цвіт Кульбаби"

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 12

Гурт "Цвіт Кульбаби" — це професійний колектив музикантів, об'єднаних шаленою любов'ю до етно і фолку. Група - постійний учасник різних музичних фестивалів у багатьох містах України та Європи. Стиль музики — український етно-фолк-рок, де відчувається шалена енергія, яка наповнює і надихає всіх. Це музика, в яку неможливо не закохатися.

Де: Picasso

Коли: 8 грудня, 19:00

Вартість: 200 гривень

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 13


Концерт ІВАСЮК in da jazz

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 14

Творчий тандем Брії Блессінг і Shockolad створив сучасне звучання для пісень Івасюка, при цьому ретельно зберігаючи цілісність і душу текстів та мелодій. Музиканти експериментували зі стилями, акустичним і електронним звучанням. IVASYUK — це суміш поп-музики, R&B та джазу.

Де: Львівська обласна філармонія

Коли: 8 грудня, 19:00

Вартість: від 150 до 300 гривень

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 15


Ніч кіно: "Сам удома"

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 16

Напередодні Нового року так хочеться святкового настрою та тепла. Звичайно, у кожного зимові свята асоціюються з мандаринами, теплим какао та серією фільмів "Сам удома". Львів’янам пощастило переглянути всі серії у хорошій компанії на великому екрані.

Де: Львівський кіноцентр Lviv Film Center

Коли: 8 грудня, 23:00


Балет "Правда під маскою": "Пульчинелла", "Весна священна". Прем'єра

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 17

За основу "Правди під маскою" взято два діаметрально протилежних один одному за духом твори Ігоря Стравінського - "Пульчинелла" і "Весна священна". І у режисера Василя Вовкуна і хореографа Марчелло Альджері вдалося створити щось унікальне. Постановки для симбіозу були обрані невипадково, адже обидва твори викликали бурю обговорень з боку театралів і критиків через порушення низки класичних правил. Нехай "Пульчинелла" і оповідає про фальшиві почуття, а "Весна священна" розповідає історію справжньої людини, твори краще сприймаються саме в тандемі. Сполучною ланкою між балетами є маска, зовсім змінивша початкову ідею. Саме її використання в контексті сюжету символізує перехід від фальші до справжніх емоцій.

Коли: 8 грудня, 19:00 та 9 грудня, 18:00

Вартість: 50 - 500 гривень

Зима у Львові: гід найкращими подіями цього тижня (3-9 грудня) фото 18

ДИВИСЬ ЩЕ:

Прикрась Instagram: ТОП нестандартних місць для фотосесії у Львові

Стрибай у казан: де в Карпатах покупатися у чані

"Відтюнігуй" песика: де у Львові причепурити чотирилапого друга

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах