Для вегетаріанців і віруючих: 7 ресторанів Львова з пісним меню

7 ресторанів Львова з пісним меню

7 ресторанів Львова з пісним меню

Де поїсти у Львові
06 березня 2020 17:35
Автор: Уляна Ситник

У Львові чимало закладів харчування на будь-який смак, гаманець та тематику – у місті ви знайдете пивниці, м’ясні ресторації, кафе іноземних кухонь, ресторани швидкого приготування, піцерії та інше. Але де смачно поїсти, якщо ви вегетаріанець або дотримуєтесь посту? Про це розповість VG Львів.


Dogs Like Ducks


Хот-доги без м'яса.

Хот-доги без м'яса. Фото: Dogs Like Ducks/Facebook

Львівський "Dogs Like Ducks" у 2019 році увійшов до списку найкращих веганський закладів світу і є єдиним закладом від України в авторитетному рейтингу Best Vegan Restaurants Worldwide. У цьому кафе відвідувачам пропонують скуштувати авторські веганські хот-доги з пшеничними сосисками, свіжими овочевими міксами, политими рослинними соусами, щедро посипаними свіжою зеленню. А назви страв тут дещо специфічні, відповідають назві самого закладу: Пітбуль, Коллі, Спанієль, Чау-чау, Хаскі. До хот-догу можна випити склянку лимонаду, кави, чаю чи молочного коктейлю, який готують на основі кокосово-мигдалевого молочка. А ще маленька приємність – заклад є "Pet friendly", тож сюди можна завітати із своїм чотирилапим другом.

Адреса: вулиця Валова, 27

Коли приходити: пн. - ср. з 11:00 до 20:00; пт. - нд. з 11:00 до 21:00


Green Caffe


Інтер’єр закладу у соковитих зелених відтінках і з оздобленням з натурального дерева.

Інтер’єр закладу у соковитих зелених відтінках і з оздобленням з натурального дерева. Фото: Green Caffe/Facebook

Посеред історичної частини Львова красується вегетаріанське кафе здорового харчування "Green", яке не залишить голодними ні вегетаріанців, ані ваганів і навіть сироїдів. У меню ресторану також є безглютенові страви та солодощі, які не містять цукру. Інтер’єр закладу виконаний у соковитих зелених відтінках й оздобленням з натурального дерева. Також у кафе часто проходять кулінарні майстер-класи, воркшопи, живі джаз- і лаунж-концерти, кінопокази. А вході в кафе є фірмовий магазин, де можна придбати вегетаріанські та веганські екологічно чисті продукти: спеції, сухофрукти, різноманітні олії та крупи, солодощі, шоколад, фалафель, котлети, сейтан, соєве молоко та тофу.

Адреса: вулиця Братів Рогатинців, 5

Коли приходити: щодня з 11:00 до 22:00


OM NOM NOM


І навіть бургери бувають вегетаріанськими!

І навіть бургери бувають вегетаріанськими! Фото: OM NOM NOM/Facebook

Бар, ресторан, вініловий саунд, незабутні вечірки та атмосфера свободи - це все гармонійно поєднує в собі OM NOM NOM! В меню львівського закладу є хот-доги, гамбургери, роли та трендові боули, брускати, салати, десерти, фірмові страви та інші пісні смаколики. Одною із особливостей цього ресторану є наявність алкогольної карти, де можна обрати сорти крафтового пива від броварні "Варвар". А фанати солодкого зможуть тут скуштувати чизкейк, морквяний кекс, шоколадне печиво з фундуком, пудинг з чіа й манго. У теплі весняні дні можна перекусити на літній терасі.

Адреса: вулиця Римлянина, 10 та вулиця Кульпарківська, 200а

Коли приходити: щодня з 09:00 до 23:00


СупКультура


Суп наливають у їстівний стаканчик.

Суп наливають у їстівний стаканчик. Фото: tomato.ua

І ще один вегетаріанський заклад, який значно відрізняється від інших. Чим? В "СупКультурі" подають лише вегетаріанські крем-супи в форматі to go, але наливають страви в їстівний стакан! А тісто для стаканчиків випікають за фірмовим рецептом без дріжджів і яєць, в основі якого борошно, соняшникове насіння, клітковина, кунжут, льон, спеції, куркума і рафінована олія. Тож у цьому закладі Ви можете замовити крем-супи з грибів, сочевиці, буряка, гарбуза, сирний чи мексиканський з чорної квасолі, а потім з’їсти тарілку-їстівний стаканчик.

Адреса: вулиця Чайковського, 13, вулиця Павла Ковжуна, 6 та вулиця Героїв Упа, 44

Графік роботи: щодня з 11:00 до 21:00.


Смаколик


Пісний рай на ласунів.

Пісний рай на ласунів. Фото: Смаколик/Facebook

Якщо ви досі сумніваєтесь, що здорове харчування може бути смачним та ситним, тоді вас радо зустрінуть у ресторані "Смаколик". У закладі можна скуштувати дієтичні страви європейської та української кухонь, вегетаріанські та пісні страви, а біля кожної позиції в меню зазначена кількість калорій в порції. А родзинкою є дизайн ресторану – "Смаколик" розміщений на двох рівнях й оформлений у стилі поп-арт.

Адреса: вулиця Михальчука, 5

Коли приходити: щодня з 08:00 до 21:00


Little Green


Корисна та смачна їжа у Little Green.

Корисна та смачна їжа у Little Green. Фото: Little Green/Facebook

У центрі Львова, неподалік Франкового вишу, розташоване ще одне кафе вегетаріанської й веганскої кухні "Little Green". Основною стравою в меню є локшина, тут її є кілька видів: удон, рисова, соба, доповнення до локшини - по-тайськи, по-мексиканськи, по-італійськи. Також відвідувачі можуть скуштувати фалафель, салати, чотири види піти, вегетаріанські бургери, тайський суп, фруктові кульки й солодощі для вегетаріанців і сироїдів. І все це з філіжанкою капучино з соєвим молоком. Щодо інтер’єру закладу, то він виконаний у сучасному стилі "лофт" - біле цегляне муровання, лаконічні меблі зі світлого дерева і металу, чорні металеві світильники.

Адреса: вулиця Дорошенка, 3

Коли приходити: щодня з 10:00 до 21:00


Це фалафель, крихітко!


На фото зовсім не м'ясні котлети, це вегетаріанська страва.

На фото зовсім не м'ясні котлети, це вегетаріанська страва. Фото: Це фалафель, крихітко!/Facebook

І ще одне місце в центрі Львова із вегетаріанським стрітфудом – "Це фалафель, крихітко!". У мені цього закладу ви зможете замовити фалафель у вигляді ролів з овочами, грибами чи фетою та обрати один з трьох видів хумусу -  класичний, буряковий чи шпинатний. Основну страву львівського закладу – фалафель хумусом і соусом – подають у боксах з собою. За обід тут доведеться заплатити від 45 до 65 гривень за людину.

Адреса: вулиця Староєврейська, 10

Коли приходити: щодня з 10:00 до 22:00

Нагадаємо, в лютому у Львові відкрилось 6 нових ресторанів. У Львові подають сніданки. Ресторани, де можна смачно пообідати. Топ 5 львівських ресторанів, в яких готують смачні бургери і топ 5 популярних рибних ресторанів. Де у Львові поїсти незвичайного морозива. Де випити бензинівки, сирної кави і макового молока. Та 7 ресторанів, які відкрилися у місті Лева влітку 2019 року. 

Обговорити ці заклади можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах