За неоплачене паркування у У Львові будуть штрафувати на сумму до 200 гривень

Новина - Події - За неоплачене паркування у У Львові будуть штрафувати на сумму до 200 гривень

Новина - Події - За неоплачене паркування у У Львові будуть штрафувати на сумму до 200 гривень

Події
21 квiтня 2015 17:25

 Відтепер львівських водіїв, які не заплатили за паркування, штрафуватимуть на суму до двохсот гривень. Проте автомобілісти вимагають у "Львівавтодору" спочатку належно обладнати паркінги, а вже опісля цього – штрафувати.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин "Огляд дня" (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

Наразі "Львівавтодор" уже надрукував і роздає попередження, у яких зазначено: "Вимагаємо негайно оплатити послугу паркування! У разі невиконання на Вас буде накладено штраф у розмірі від 136 до 204 гривень".

"За нашими приблизними підрахунками, менше третини споживачів сплачує за послуги паркування. Коли ми почнемо значну кількість порушників притягати до відповідальності, то люди зрозуміють, що краще оплатити одразу за паркування, ніж потім платити штраф", – зазначила юридичний консультант ЛКП "Львівавтодор" Анна Дубик.

Раніше у "Львівавтодорі" тільки погрожували штрафами і час від часу стягували кошти. Проте відтепер планують постійно боротися із злісними неплатниками. Мовляв, це покращить і матеріальне становище комунального підприємства, і до порядку водіїв привчатиме. Проте профільні юристи стверджують, що "Львівавтодор" не надає повною мірою можливість зручного використання послуг паркування.

"Ця послуга надається не у повному обсязі. Парковки у Львові не обладнані терміналами, немає нанесеної синьої розмітки, яка позначає платний паркінг, тобто це все робиться напівзаконно", – розповідає юрист Ярослав Порада.

Керівництво "Львівавтодору" визнає, що у місті справді ще не обладнали належною технікою усі паркувальні зони. Пояснюють це тим, що на оснащення паркувальних місць терміналами для безготівкового розрахунку потрібні великі кошти.

І хоч "Львівавтодор" переконує, що послугу паркування сплачують не більше третини водіїв, оператори цієї послуги уточнюють: оплачувати послугу відмовляються лише 15% водіїв. 

Ще новини Львова:

"День Батяра" у Львові буде культурним і без пива (програма фестивалю) 

Як будували Львівську Оперу: історія та фоторепортаж

Львів’ян та гостей міста запрошують змінити вигляд Катедральної площі

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах