У Львові триває акція з вимірювання тиску

Фото з сайту http://kakbik.ru/

Фото з сайту http://kakbik.ru/

Події
12 травня 2015 15:07

Уже дев’ятий рік поспіль міське управління охорони здоров’я проводить у Львові "Дні профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії". Цьогоріч акція триватиме з 12 до 22 травня, повідомили у прес-службі ЛМР.

У ці дні всі охочі зможуть виміряти тиск у міських лікарнях та поліклініках, де будуть розміщені пункти вимірювання артеріального тиску, а також у шести медичних наметах, які розташовані в найбільш людних місцях – на площі Ринок, проспектах Свободи, Шевченка, Чорновола, Червоної Калини, а також на вулиці Широкій.

Окрім медичних працівників, у цій акції вже традиційно беруть участь і волонтери – студенти Львівського медичного коледжу ім. А.Крупинського. Пацієнти з підвищеним артеріальним тиском зможуть отримати консультації фахівців, необхідні додаткові обстеження, а також щоденники для контролю артеріального тиску.

Загалом за вісім років в акції вимірювання тиску взяли участь близько 900 тисяч громадян. У третини з них вперше виявили підвищений тиск та симптоми артеріальної гіпертензії. Цих львів’ян взяли на диспансерний облік та призначили їм належне лікування.

"Саме завдяки цій акції у Львові намітилась позитивна тенденція до зменшення захворюваності на інфаркт та смертності через цю недугу. Якщо у 2009 році на інфаркт міокарда було 959 хворих, то у 2014 році цей показник знизився до 748 осіб. Водночас захворюваність на інсульти у Львові залишилась досить високою: у 2009 році захворіло 848 людей, у 2014-му – 815", – повідомив на начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

За статистикою, у Львові через підвищений тиск потерпає майже третина городян. Але насправді, стверджують медики, таких людей значно більше. Адже нині гіпертонічну хворобу діагностують і у 18-річних. А серед тих, у кого артеріальну гіпертензію діагностують вперше, більшість людей – працездатного віку.

Львів у новинах:

Весь транспорт Львова оформлять в єдиному стилі: оголошений конкурс для дизайнерів 

Стала відома детальна програма фестивалю "Велопарк", що відбудеться цими вихідніми 

У Львові відбудеться масштабна локація сучасного мистецтва Urban Exploration Art Center 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах