Читай у парку: львів'яни зможуть безкоштовно брати книжки напрокат

Фото взято з сайту http://brightwallpapers.ru

Фото взято з сайту http://brightwallpapers.ru

Події
03 червня 2015 13:56

7 червня о 13.00 год у Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького відбудеться відкриття проекту "Бібліотека одного дня". Упродовж літа, в рамках проекту, усі охочі матимуть змогу безкоштовно випозичити книжки з колекції "Бібліотеки…", терміном на 1 день. Про це Vgorode Львів розповіли в прес-службі Львівської міської ради.

Читай також: Безкоштовне місто: де у Львові подивитись кіно та позайматися йогою на свіжому повітрі

"Ми створили цей проект для того, щоб урізноманітнити відпочинок в парку: щоб можна було прийти у парк, взяти нову книжку і прочитати її впродовж дня. Ми спеціально підбирали такі книжки, які можна було б прочитати за кілька годин. Якщо читачеві книга сподобалась – він зможе її викупити", – зазначила Марія Салієнко, менеджер Кластера видавничої діяльності та поліграфії.

Читайте також: 5 весняно-літніх подій в Парку культури, на яких варто побувати

Читай у парку: львів'яни зможуть безкоштовно брати книжки напрокат фото

Бібліотека працюватиме біля кафе "Central Park терасса". В межах кафе книги можна буде випозичати без застави, а якщо читач захоче взяти її з собою, то він має залишити заставу у розмірі повної вартості книги.

Відкриття бібліотеки одного дня буде супроводжуватися літературними читаннями, пікніками з авторами і читаннями книг у парку, котрі розпочнуться з 14 год. Для любителів більш активного відпочинку організатори пропонують приєднатися до Літературного квесту по Львову, який стартуватиме о 12.00 год у Парку культури.

З 13.00 год львівські видавництва будуть проводити гаражний розпродаж своєї продукції за зниженими цінами, а також проведуть пікніки з деякими авторами представлених видань.

Читайте також: Як занедбаний пострадянський парк перетворюють в найцікавішу локацію Львова

У рамках проекту "Бібліотека одного дня" впродовж літа заплановані й інші заходи, наприклад студентська книжкова барахолка, яка дозволить студентам старших курсів львівських ВНЗ поділитися чи продати книги, які їм вже не потрібні для навчання, своїм молодшим колегам.

"Бібліотека одного дня" – це довготривалий проект, який має на меті популяризувати книгочитання та зробити його ще більш доступним, оновити формат цікавого і корисного відпочинку у львівських парках.

Партнерами проекту є Парк культури та відпочинку ім.. Б. Хмельницького, Кластер видавничої діяльності та поліграфії, Інститут міста, Львівська Міська Рада, Інститут економіки та менеджменту Національного університету "Львівська політехніка", CentralParkтерасса. У проекті беруть участь видавництва "Світ", "Каменяр", "Видавництво Старого Лева", "Свічадо", "Апріорі", "Папуга".

Читайте також: У Львові стартували джазові сніданки у парку

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах