На Західній Україні повістки чоловікам почали роздавати у потягах (відео)

Фото взято з сайту life.obozrevatel.com

Фото взято з сайту life.obozrevatel.com

Події
29 липня 2015 12:01

Військові комісари почали вручати повістки у поїздах. Один із таких випадків у поїзді "Київ – Ужгород" 28 липня зафіксував на відео голова Громадської ради Ужгорода Олександр Пересоляк.

На відео видно, як двоє людей, один з яких у військовому, а інший у цивільному одязі, заходять в купе потягу та пропонують пасажирам підписувати повістки, а також запрошують на медогляд. В разі відмови вони складають відповідний акт. 

Пам'ятка львів'янину: що потрібно знати про шосту хвилю мобілізації

– Це відео я відзняв особисто сьогодні, 28 липня, в потязі №13 Київ-Ужгород. По потягу ходили та вручали повістки військовий комісар Ужгородського ОМВК Микола Журавльов, транспортний міліціонер і працівник військкомату. Робили це вони на відрізку дороги між Свалявою і Мукачевом. Пасажири дуже негативно реагували на такі дії, на одного навіть склали адмінпротокол за те, що не хотів підписувати повістку. Взагалі такі дії не передбачені законодавством і це сумнівна компетенція працівників військкомату – ходити по поїзду і вручати повістки. Більше того, вони виписують їх абсолютно випадковим, непідготовленим людям за принципом "кого вхопили – того й беруть". Мені так само як і іншим пасажирам вручили повістку і я найближчим часом йтиму на медичний огляд, – розповів Олександр Пересоляк у коментарі Mukachevo.net.

Як буде проходити шоста хвиля мобілізації на Львівщині

Заступник військового комісара Львівської області Борис Андрєєв розповів, що місце вручення повісток не визначено у Законі "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Закон не забороняє вручення повісток у громадському транспорті чи на вулиці, інформує ZAXID.NET.

Мобілізація: на Львівщині хлопця силоміць тягнули у військомат (Фото)

"Місце вручення повістки не визначено. Найголовніше, щоб в особи були документи, які засвідчують особу, і щоб вона перебувала на обліку у військкоматі. Були випадки, коли із постами ДАІ зупиняли водіїв, і в тролейбусах вручали повістки. Це не порушення", – наголосив Андрєєв.

На Львівщині імена ухильників від мобілізації надрукували в газетах

Наразі такі випадки не є масовими. А вручення повісток у поїздах до цього не практикувалося.

Мобілізація: відповіді юриста

Нагадаємо на початку лютого у Львові запровадили практику вручення повісток водіям автомобілів із залученням працівників ДАІ. Однак через кілька днів від цієї ідеї відмовились через невизначеність такої процедури на законодавчому рівні.

 

Інші чоловіки в соцмережах також діляться досвідом як втілюється шоста хвиля мобілізації.

Давно хочу написать серию текстов о текущей ситуации с мобилизацией и войной, развенчать ряд тезисов которые люди не уст...

Posted by George Chekan on 19 июля 2015 г.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах