В Україні встановили перший пам’ятник Скрябіну (Фото)

Фото: https://www.facebook.com/GoodNewsOnUkraine

Фото: https://www.facebook.com/GoodNewsOnUkraine

Події
02 жовтня 2015 11:09

Того, хто "за стьобом ховав гіркоту та розчарування" та був одним із символів сучасної української музики – легендарного лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка - увічнили у Луцьку.

Перший в Україні пам’ятник відомому львів'янину Андрію Кузьменку відкрили на території торгово-розважального комплексу "Сіті-парк" у Луцьку 1 жовтня.

На відкриття монументу запросили батьків музиканта Ольгу Михайлівну та Віктора Кузьмича.

В Україні встановили перший пам’ятник Скрябіну (Фото) фото


Ідея створити та встановити пам’ятник виникла у підприємця Андрія Покровського, який був знайомий з Кузьмою та поважав його. Як розповів ініціатор встановлення у Луцьку першого в Україні пам’ятника легендарному лідеру гурту "Скрябін", саме 1 жовтня, у Міжнародний день музики, він вирішив відкрити цей пам’ятник та вшанувати видатного українського музиканта. З його слів, Андрій Кузьменко був особистістю, у якій кожен може побачити частку себе. Андрій Покровський зауважив, що вчинки Кузьми завжди надихали на правду та справедливість, він був гідним товаришем для мільйонів українців. Він вчив любити світ та Україну, був правдивим, щирим, сміливим веселим та мудрим, дуже справедливим.

В Україні встановили перший пам’ятник Скрябіну (Фото) фото 1


Мама музиканта Ольга Михайлівна зазначила, що бажає, аби це місце ніколи не пустувало, а всі молоді люди, знайомі з піснями Андрія, слухали їх по-новому. З її слів, часом за "стьобом" він ховав свою гіркоту та розчарування, адже те, про що він розповідав зі сміхом, не було насправді смішним. Найсильніша людина – та, яка може посміятися сама із себе, знайти свої вади, тож Кузьма намагався це робити. Зі слів мами Андрія Кузьменка, вже протягом семи місяців безліч людей, приходячи до могили музиканта, розшукують його батьків. Поблизу місця поховання музиканта є зошит, у якому люди пишуть свої думки про нього та про самих себе. Так, є люди, які не були знайомими з його творчістю, а тепер визнають, що він їх змінив.

В Україні встановили перший пам’ятник Скрябіну (Фото) фото 2

Джерело: volynnews.com. 

Нагадаємо, що лідер гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко трагічно загинув у ДТП в лютому 2015-го року.

Останнє відео Кузьми Скрябіна з'явилося в інтернеті

Батьки Кузьми порозумілись з міською владою щодо вшанування пам’яті сина

На стінах Веринської церкви на Львівщині зобразили Кузьму Скрябіна в образі Іоанна Хрестителя

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах