Осінній призов: Львівщині поставили один з найбільших планів в країні

Фото взято з сайту obozrevatel.com

Фото взято з сайту obozrevatel.com

Події
02 жовтня 2015 14:32

На Львівщині під час осіннього призову до армії покличуть 620 призовників. Половину з них у Збройні сили, половину – в Національну гвардію. Про це сьогодні, 2 жовтня, на брифінгу повідомив начальник Львівського обласного військового комісаріату  Микола Садовський.

Призовні комісії почали працювати з 1 жовтня, закінчать роботу в кінці листопада.  Перші новобранці підуть до війська на початку листопада. Оголошення призову стало несподіванкою і для самих військових, бо наказ про це Президент України видав тільки 1 жовтня.

Львівщині поставили третій в Україні за кількістю призовників план після Дніпропетровської і Харківської областей.

"Новиною цього призову є те, що призовники вперше отримають одноразову матеріальну допомогу у розмірі двох мінімальних зарплат – це 2757 грн. Ми сподіваємося, що це зможе стимулювати призовників не ухилятися від строкової служби", – зазначив Микола Садовський.

Як зазначили у комісаріаті, на Львівщині на обліку сьогодні стоїть 89 тис. призовників. І якщо говорити цифрами, то осінній призов буде вдвічі меншим, ніж весняний. Для забезпечення виконання осіннього призову на Львівщині відкрили 10 нових військових комісаріатів.

В комісаріаті також уточнили, що призовників забирають виключно на строкову службу, а відправляти в зону АТО їх не будуть і не мають права.

Львівська облдержадміністрація обіцяє фінансово стимулювати ті райони, які виконають план.

"Якщо говорити про мобілізацію, то вісім громад, які показали найкращі результати на Львівщині, отримали 25 млн грн для покращення інфраструктури. Ми і надалі будемо стимулювати тих, хто виконуватиме план", – пообіцяв заступник голови Львівської ОДА Андрій Корнат, інформує zahid.net.

Львів у новинах:

Робот Йоша, віртуальні окуляри та змагання робокарів: у Львові стартує Hi-Tech Expo 

Осінній пікнік у Львові: в парку з'явиться кукурудзяний басейн 

Як виглядає новий позашляховик від львівського "Електрона" (Фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах