Нападник на дім Садового виявився рокером - екстремалом

Фото взято з сайту  ZAXID.NET

Фото взято з сайту ZAXID.NET

Події
30 жовтня 2015 13:41

29-річний Олександр Гживінський, який пізно ввечері, 29 жовтня кинув гранату в будинок мера Львова Андрія Садового, займався екстремальним велоспортом та був барабанщиком у музичному гурті The Energirls.

"Я його знаю з 2002 року, познайомились на відпочинку на Шацьких озерах через спільний інтерес – екстремальний велоспорт. Не один рік катались разом, їздили на змагання, будували всілякі трампліни, зустрічали разом дні народження", – розповів ZAXID.NET колишній друг Гживінського Роман Романюк, додавши, що він не спілкувався з Олександром із 2010 року через те, що той перестав займатися велотріалом.

Згадка про нього, як відомого спортсмена, є у "Газеті по-українськи" за 2006 рік.

"У Буковелі 20-річний студент університету "Львівська політехніка" Олександр Гживінський стрибає на велосипеді з трампліна й робить сальто. Такий трюк можуть виконати всього три українських спортсмени", – пише видання.

Нападник на дім Садового виявився рокером - екстремалом фото

Олександр Гживінський на змаганнях у 2006 році в Буковелі

Роман Романюк характеризує Олександра Гживінського як веселу і життєрадісну людину, зазначає, що за період їхнього спілкування він був відкритий, легко йшов на контакт, багато говорив.

Окрім велоспорту, Гживінський був барабанщиком у львівському інді-рок гурті The Energirls. Але на початку березня, за інформацією інтернет-ресурсу rock.lviv.ua, покинув гурт у 2010 році "через розбіжності у поглядах на подальшу творчість".

Знайомий Гживінського зазначив, що був дуже здивований, коли рік тому дізнався, що Гживінський став бійцем "Айдару". Він також додав, що Олександр не був одружений, але має дівчину та спільну дитину у Тернополі. Однак невідомо, чи жив з нею останнім часом.

Сьогодні народний депутат України Семен Семенченко написав у Facebook, що, за інформацією Міністерства оборони, Олександр Гживінський дійсно був бійцем "Айдару", але з серпня 2015 перебуває у розшуку через дезертирство. 

Нагадаємо, що 29-річний Олександр Гживінський у четвер, 29 жовтня, приблизно о 22:45 кинув гранату РГД-5 у будинок мера Львова Андрія Садового. Злочинця під час спроби втечі одразу ж затримали. Під час вибуху ніхто з родини мера Львова не постраждав.

Також слід додати, що будинок мера Львова обстрілюють уже втретє. У двох попередніх випадках нападників так і не затримали. Після минулорічного обстрілу із РПГ "Муха" біля будинку Андрія Садового на вул. Стрілецькій постійно чергували працівники державної служби охорони.

Львів у новинах:

Мама про сина, який кинув гранату на подвір"я львівського мера: "Він зараз здатний на будь що" (відео)

Андрій Садовий прокоментував вибух гранати у себе на подвір'ї (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах