11 львів'янок увійшли до списку найвпливовіших жінок України

фото з сайту bizwoman.biz

фото з сайту bizwoman.biz

Події
11 листопада 2015 16:11

До рейтингу 100 найвпливовіших жінок України, який уклав журнал "Фокус", потрапило 11 львів'янок. Більшість із них зараз є (або принаймні донедавна були) політиками. Єдиною львів'янкою, яка увійшла до десятки найвпливовіших є заступник голови ВР Оксана Сироїд. 

11 львів'янок увійшли до списку найвпливовіших жінок України фото

Оксана Сироїд, 6 місце в рейтингу, народний депутат, заступник голови Верховної Ради. Народилася у місті Городище Львівської області (зараз їй 39 років). Кар'єру починала помічником керівника Української республіканської партії. Також була експертом Реанімаційного пакету реформ, на парламентських виборах 2014 року балотувалася по списку "Самопомочі".

11 львів'янок увійшли до списку найвпливовіших жінок України фото 1

Лілія Гриневич, 27 місце, народний депутат, керівник парламентського комітету з питань освіти і науки. Народилася у Львові (50 років). Кар'єру починала вчителем біології у львівській школі №7. Була першим директором Українського центру оцінювання якості освіти. Є народним депутатом останніх двох скликань (від "Батьківщини" та "Народного фронту").

11 львів'янок увійшли до списку найвпливовіших жінок України фото 2

Ганна Гопко, 31 місце, народний депутат, керівник парламентського комітету іноземних справ. Народилася у с. Ганачівка Львівської області (33 роки). Кар'єру починала з роботи в громадській екологічній організації. Була експертом Реанімаційного пакету реформ, на позачергових виборах до парламенту 2014 р. обрана депутатом ("Самопоміч"). Через підтримку проекту змін до Конституції виключена із фракції.

11 львів'янок увійшли до списку найвпливовіших жінок України фото 3

Олена Кондратюк, 37 місце, народний депутат, секретар парламентського комітету з питань свободи слова. Народилася у Львові (44 роки). Кар'єру починала вчителем історії у Львові. Була народним депутатом останніх трьох скликань (від партії "Реформи і порядок" і "Батьківщина").

11 львів'янок увійшли до списку найвпливовіших жінок України фото 4

Ірина Подоляк, 51 місце, народний депутат, перший заступник глави парламентського комітету з питань культури і духовності. Народилася у місті Золочів (48 років). Кар'єру починала вихователем у дитсадочку Золочева. Працювала начальником управління культури Львівської міської ради, а у 2014 р. стала народним депутатом від "Самопомочі".

11 львів'янок увійшли до списку найвпливовіших жінок України фото 5

Руслана Лижичко, 65 місце, співачка і громадський діяч. Народилася у Львові (42 роки). Кар'єру починала з озвучування рекламних роликів. У 2004 році перемогла на "Євробаченні". У 2006-2007 роках була народним депутатом (від "Нашої України").

11 львів'янок увійшли до списку найвпливовіших жінок України фото 6

Ольга Фреймут, 69 місце, телеведуча каналу "1+1". Народилася у Новому Роздолі Львівської області (33 роки). Кар'єру починала з роботи офіціанткою, в останні роки працювала на "Новому каналі" та "1+1".

11 львів'янок увійшли до списку найвпливовіших жінок України фото 7

Ірина Фаріон, 91 місце, професор НУ "Львівська політехніка", народний депутат VII скликання (ВО "Свобода"). Народилася у Львові (51 рік). Кар'єру починала лаборантом кафедри загального мовознавства ЛНУ ім. І. Франка. У 2012-2014 роках була народним депутатом від ВО "Свобода".

11 львів'янок увійшли до списку найвпливовіших жінок України фото 8

Олександра Коваль, 92 місце, організатор книжкового "Форуму видавців". Народилася у Львові (57 років). Кар'єру починала науковим працівником Львівського лісотехнічного інституту.

11 львів'янок увійшли до списку найвпливовіших жінок України фото 9

Мар'яна Савка, 98 місце, головний редактор "Видавництва Старого Лева". Народилася у с. Копичинці Тернопільської області (зараз їй 42 роки), але живе у Львові. Кар'єру починала актрисою в театрі імені Леся Курбаса.

11 львів'янок увійшли до списку найвпливовіших жінок України фото 10

Марія Музичук, 100 місце, чемпіонка світу з шахів. Народилася у м. Стрий (23 роки). Дворазова чемпіонка України (2012, 2013) та чемпіонка світу з шахів (2015).

Найвпливовішою жінкою в Україні, згідно рейтингу "Фокусу", є міністр фінансів Наталія Яресько. За нею йдуть голова НБУ Валерія Гонтарєва та лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Львів у новинах:

Львів'янину на замітку: які результати показав незалежний тест на якість молока

У Львові визначили портрет "типового туриста" 2015 року

Стало відомо, як реорганізують рух на площі Митній у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах