Реформа освіти: кількість предметів у школах зменшать майже вдвічі

Фото взято з сайту www.kovrov33.ru

Фото взято з сайту www.kovrov33.ru

Події
12 листопада 2015 11:47

Сьогодні у старшій школі вивчають 14 різних предметів, а після ухвалення законопроекту "Про освіту" їх буде не більше 6-8. Про це під час брифінгу, що відбувся у Кабінеті Міністрів України, повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

За словами Павла Хобзея, зараз міністерство працює над базовим законом "Про освіту" та паралельно проводить роботу над законопроектом "Про загальну середню освіту". У проекті закону "Про освіту" закладені поняття як структури школи, так і її тривалості. Законопроект пропонує запровадження 12-річної школи: структура школи складатиметься з початкової – 4 роки навчання, базової – 5 років та старшої – 3 роки.

На думку заступника міністра освіти і науки, раніше не вдавалося запровадити 12-річну освіту тому, що не було зміни мережі навчальних закладів. Сьогодні старшу школу пропонують відокремити від основної та провести зовнішнє незалежне оцінювання всіх випускників основної школи. "Частина учнів, які матимуть кращі академічні здобутки, продовжать своє навчання в новостворених академічних ліцеях", – зазначив Павло Хобзей. Такі однопрофільні ліцеї навчатимуть учнів старшої школи у містах, багатопрофільні – у сільській місцевості.

Заступник міністра підкреслив, що одна із проблем школи, на яку всі нарікають сьогодні – це багатопредметність. "Зараз у старшій школі вивчають 14 різних предметів, у новій старшій школі їх буде не більше 6-8. Учні обиратимуть профіль та ті дисципліни, які їм потрібні, а також рівень, за яким вони будуть навчатися", – зазначив Павло Хобзей.

Він також додав, що після завершення реформи децентралізації та адміністративно-територіального устрою старша школа підпорядковуватиметься районам, а початкова та основна – громадам.

Як планують змінювати систему освіти в Україні – можна подивитися в інфографіці.

Джерело: osvita.ua

Львів у новинах:

Обмін телефонами: Як шахраї "розводять" львів’ян

Як змінити площу Святого Теодора у Львові: думки мешканців та експертів

Львівський супертрамвай вже красується на вулицях Києва (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах