Львівські прикордонники затримали автобус, що перевозив партію iPhone

Фото взято з сайту www.iphones.ru

Фото взято з сайту www.iphones.ru

Події
19 листопада 2015 10:17

Працівники Львівської митниці ДФС у рейсовому автобусі знайшли приховані від митного контролю сучасні мобільні телефони вартістю понад 700 тисяч гривень. Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Сьогодні, 19.11.2015, вночі, в зону митного контролю пункту пропуску "Шегині" у напрямі в’їзду в Україну прибув автобус під керуванням громадянина України. Водій заявив про 19 пасажирів та відсутність товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню. Після завірення митних декларацій під час візуального огляду автобуса інспектор митниці знайшов документи, згідно з якими 9 осіб, що були в автобусі, переміщували 46 мобільних телефонів "IPhone Apple 6". У зв’язку з цим автобус було виведено з автобусної смуги у спеціально відведене місце для поглибленого огляду. Там у технічній порожнині автобуса спільна оглядова група митників та прикордонників знайшла прихований вантаж, а саме 26 телефонів "IPhone Apple 6 gold 64g" та 20 "IPhone Apple 6 silver 16g". Загальна вартість товару – 771 947,82 грн.

Пасажири, які їхали автобусом, у своїх поясненнях зазначили, що не мають ніякого стосунку до виявленого товару й у Польщі нічого не купували та жодних документів не оформляли. Водій натомість визнав свою вину в цьому правопорушенні та вказав, що виявлений товар передали йому в Польщі незнайомі люди з проханням перевезти через кордон за винагороду.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Товар вилучено, справу передано до суду, який і визначить покарання.

Львів у новинах:

Хроніка кривавої різні у Львові на День студента: подробиці, фото

Дорогу Львів-Радехів-Луцьк нарешті відремонтували

Молодики, що влаштували криваву різанину у центрі, були під наркотиками – потерпілий (ВІДЕО)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах