Безвізовий режим з ЄС: думки відомих львів'ян

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
09 грудня 2015 15:07

Євросоюз може скасувати візи для України і Грузії вже влітку.

Про це пише німецька газета Die Welt в середу, 9 грудня, передає Forbes з посиланням на  DW.

Для обох цих країн дозвіл на в’їзд до країн ЄС без віз почне діяти із середини 2016 року, повідомляє видання з посиланням на обізнані дипломатичні кола у Брюсселі.

За їхньою інформацією 15 грудня Єврокомісія має представити звіт, у якому буде позитивно оцінено перебіг виконання Києвом і Тбілісі умов для скасування віз. Така оцінка ЄК стане передумовою для згоди країн-членів ЄС на скасування віз для громадян Грузії та України, пише Die Welt. Разом із тим наголошується, що Києву, на думку Брюсселя, треба буде до весни 2016 року поліпшити роботу в деяких сферах, зокрема, у боротьбі з корупцією.

Газета уточнює, що скасування візового режиму для грузинів та українців передбачає дозвіл на перебування в Євросоюзі впродовж трьох місяців протягом півроку. Водночас працювати в одній із країн ЄС буде заборонено.

Як раніше повідомлялося, Україна направила у Брюссель усі матеріали для безвізового режиму.

VG Львів поцікавився думкою відомих львів'ян з цього приводу:

Наталка Карпа, заслужена артистка України:

- Це було б дуже класно, якби ця подія сталася. Я дуже люблю подорожувати і багато подорожую, тому безвізовий режим без проблем - це велике благо для всіх українців. Хоча, якщо чесно, я просто не вірю, що все це пройде легко і безболісно. Вже сформувався такий запас недовіри, що вірити у щось добре важко. Думаю, що в і цьому процесі чиновники знайдуть купу можливостей чинити перепони і встановлювати чергові бюрократичні пастки, щоб ускладнювати людям життя. Але я однозначно "за" такі позитивні процеси.

Лариса Возницька, директор Львівської Національної Галереї мистецтв імені Бориса Возницького:

Я дуже схвально ставлюся до безвізового режиму. Адже зараз кожен з нас має великі проблеми з відкриттям віз. А так бути не повинно. Кожна людина має вільно виїжджати за межі своєї країни, щоб подивитися в Європі кращі мистецькі твори, пам'ятки і інше.  Так як це можуть дозволити наші сусіди по кордону. Ми повинні жити, як європейці і  мати такі ж можливості. Тому я обома руками за безвізовий режим.

Андрій Сидор, директор компанії "Дік-Арт":

Було б дивно, якби я мав щось проти безвізового режиму. Звичайно, я сприймаю такі процеси в житті суспільства дуже позитивно. Можливо хоч тепер більшість українців подорожуватиме і їздитиме за кордон. Адже дуже багато наших співвітчизників ніколи не були в Європі і не бачили, як там живуть люди. Коли відкриється така можливість, сподіваюсь, що щезне багато проблем. Наші земляки на власні очі пересвідчаться в стандартах європейського життя і самі захочуть так жити і зроблять для цього усе можливе. Бо зрозуміють, що світ не живе так, як ми. Я, тільки позитивно сприймаю таку можливість і хочу щоб вона якнайшвидше стала реальністю нашого життя.

Львівський політик Андрій Мисак:

Безвізовий режим - це, безперечно, дуже позитивний процес в нашому житті. Я зараз працюю в Києві і зустрічаюсь з багатьма жителями різних областей України. Це нам, львів'янам, які живуть біля кордону і їздять хоча б до Польщі, видається, що в Європу  вже всі їздили. Повірте мені, мешканці Запоріжжя, Черкас і інших областей України, а таких дуже багато, взагалі ніколи не виїжджали в Європу. Тепер у багатьох українців така можливість появиться і люди нарешті на власні очі пересвідчаться як можна жити і як живуть вони. І, можливо нарешті захочуть змінити своє життя. Це, безумовно, великий крок вперед  в цьому плані. 

Львів у новинах:

Куди їдуть відпочивати львів'яни на Новий рік і Різдво, та скільки це зараз коштує

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей

Де покататися на лижах неподалік від Львова

ТОП-10 ресторанів, які полюбляють самі львів’яни

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах