Заклеювання рота й роздягання до гола: на Львівщині 13 наркозалежних втекли з клініки

Новина - Події - Заклеювання рота й роздягання до гола: на Львівщині 13 наркозалежних втекли з клініки

Новина - Події - Заклеювання рота й роздягання до гола: на Львівщині 13 наркозалежних втекли з клініки

Події
26 грудня 2015 13:37

На Львівщині 13 наркозалежних втекли з приватного реабілітаційного центру. Вони кажуть, щоб втихомирити буйних, там застосовують силу – зв'язують і на кілька діб кидають у підвал.

Керівник закладу усе заперечує. Мовляв, колишні пацієнти ще не вилікувались, а отже довіряти їхнім словам не варто, йдеться в сюжеті ТСН. 

Один із втікачів Андрій не показує свого обличчя."Я на свої очі бачив як били реабілітантів, знущались, заклеювали рот скотчем, роздягали до гола, виводили на вулицю раз в 2 тижні, ну могли раз в тиждень на 5 хвилин вивести, під конвоєм, можна сказати", - розповів він.  Разом з Андрієм з центру утекли ще 12 узалежнених. А перед тим звільнились і кілька працівників. Кажуть, миритись з методами, які там застосовують, не змогли.  Реабілітаційний центр розташований в елітному передмісті Львова, будинок схований за високими деревами, усі вікна загратовані, жодних табличок про заклад тут немає.  Керівник центру - пастор протестантської церкви Дмитро Курченко. Чоловік розповідає, що два роки тому приїхав із Словянська, щоб тут допомагати наркозалежним, має освіту психолога і юриста. Запевняє, утікачі кажуть наклепи, а самі, тікаючи, вчинили насилля.  Утім попри гучні звинувачення ані пастор, ані утікачі, до міліції скаржитись не планують. Реабілітанти, що продовжують тут лікування, переконують - насильно  їх не тримають. Фахівці зазначають, що діяльність таких центрів закон майже не регулює.

Львів у новинах

Згорілий у Львові трамвай знов буде перевозити людей

Як це виглядає: нова купюра в 500 гривень

Як будуть працювати лікарні Львова на новорічні свята

Через аномальне тепло у Львові зацвіли дерева

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах