Львів'янину на замітку: що робити, коли спалили газу менше, ніж передбачено субсидією

фото з сайту www.volynnews.com

фото з сайту www.volynnews.com

Події
14 сiчня 2016 16:22

Здавалося б, у більшості людей, які подавали заяву на субсидії, тепер головний біль зникне. Субсидії нарахували, питання — дадуть їх чи не дадуть — більше не актуальне. До речі, на Львівщині субсидію нараховано для майже 340 тисяч сімей. Тож можна дещо розслабитися і спокійно зимувати. Та ба! З нарахуванням субсидій проблеми не закінчилися: після свят у редакцію телефонують львів’яни і мешканці області й ставлять запитання, які не дають їм спокою

"Ми мешкаємо у приватному будинку, маємо субсидію на 500 кубів газу, але грудень був теплий і ми випалили лише 400 кубів. Скажіть, чи наступного року нам зменшать субсидію на ці невипалені куби?" — запитує Марія Степанівна із Сокільників.

Жінка розповіла, що багато років тому, щоб випалити виділені на сім’ю куби газу, доводилося вмикати газ і відчиняти кватирку, бо інакше наступного року на невикористані куби зменшували субсидію. Тому вона бідкається, чи не буде й зараз така ситуація.

Іншій львів’янці, пані Ірині, хтось  сказав, що за невикористані куби газу, на які надано субсидію, доведеться державі повертати гроші. 

Утім, такі побоювання безпідставні. Як зазначив у коментарі "Газеті" начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог департаменту соціального захисту ЛОДА Василь Гельбич, громадяни, які, скажімо, в грудні зекономили і спалили менше газу, ніж передбачено субсидією, переносять запас невикористаного газу на січень. 

"Тепер вони можуть спалити більше. Запас зекономленого газу можна використати до кінця опалювального сезону, тобто до 30 березня 2016 року.  Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України №848, де, зокрема, зазначено, що суму субсидії, яку було переказано  на  рахунки  виконавців/виробників житлово-комунальних послуг для оплати їхньої вартості і яку домогосподарство не використало внаслідок економії споживання послуг, зараховують як оплату послуг на наступні розрахункові періоди. Але перенести її на літо, тобто на неопалювальний сезон, не можна, оскільки субсидія призначається на опалювальний та неопалювальний період", — каже Василь Гельбич. 
І додає, що повертати державі гроші за невикористані куби не потрібно, це — вигадка.

Однак чиновник не відповів на запитання, як нараховуватимуть субсидії на наступний опалювальний сезон.

"Зараз про це говорити зарано. Будуть якісь зміни чи ні, стане відомо пізніше, приблизно наприкінці літа — початку осені. Слід зауважити, що в порядок призначення житлової субсидії періодично вносять зміни щодо механізму її призначення, тому складно спрогнозувати, які саме зміни будуть внесені цього року", — зазначив він. 
Водночас він нагадав, що з будь-яких проблемних питань львів’яни можуть зателефонувати в управління соціального захисту за місцем проживання і отримати на них відповідь спеціаліста.

Львів у новинах:

Гроші на рахунок шахтарів надійшли, але вони продовжують протест

Стало відомо скільки грошей виділили на харчування школярів у Львові

Львівські підприємці ігнорують заборону влади на атракціони

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах