На сина екс-начальника ДАІ Львова, який збив поліцейського, відкрили кримінальне провадження

Новина - Події - На сина екс-начальника ДАІ Львова, який збив поліцейського, відкрили кримінальне провадження

Новина - Події - На сина екс-начальника ДАІ Львова, який збив поліцейського, відкрили кримінальне провадження

Події
04 березня 2016 13:06

Проти сина колишнього начальника управління ДАІ Львова Богдана Мицака Михайла, який за кермом автомобіля Audi A7 збив поліцейського на Сихові, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Нагадаємо Син скандально відомого львівського ДАЇшника збив поліцейського (відео)

Самого винуватця ДТП після розмови у відділу поліції відпустили додому.

Як розповіла ZAXID.NET керівник прес-служби ГУ Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська, проти 23-річного Михайла Мицака відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами". Ця стаття передбачає штраф від 3,4 до 8,5 тис. грн, виправні роботи на термін до двох років, арешт до шести місяців або обмеження волі терміном до трьох років.

"Розпочато досудове розслідування. Покарання буде залежати від висновків експертів про те, які саме тілесні ушкодження отримав поліцейський. Якщо з’ясується, що тілесні ушкодження середньої важкості, то водія притягнуть до кримінальної відповідальності. Якщо експерти встановлять, що це легкі тілесні ушкодження, тоді водія притягнуть до адміністративної відповідальності", – зазначила Світлана Добровольська. 

Пізніше стало відомо що На сина екс-начальника ДАІ Львова, який збив поліцейського, відкрили кримінальне провадження

Правоохоронці також провели експертизу, яка має встановити, чи був Мицак у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, однак результатів експертизи поки немає.

Після опитування та проведення експертизи Михайла Мицака відпустили додому. "Законом не передбачено його затримання", – додала Добровольська.

Нагадаємо, 3 березня у Львові поблизу ринку "Шувар" 23-річний водій автомобіля Audi A7 збив патрульного поліцейського. ДТП сталася після того, як правоохоронці попросили його показати документи. Водій на автомобілі намагався втекти на ринок, однак його затримали біля пропускної системи "Шувару". Згодом у Сихівському відділі поліції підтвердили, що автомобілем керував син Богдана Мицака Михайло Мицак.

Його батько Богдан Мицак у 2012 році був начальником колишнього управління ДАІ Львова. У січні 2013 року його звільнив з посади тодішній керівник ГУ МВС у Львівській області Олександр Рудяк, назвавши однією з головних причин звільнення, "деякі питання особистої чистоплотності". Богдан Мицак 14 місяців перебував у відпустці за станом здоров’я і 31 березня 2014 року повернувся на посаду, чим викликав бурхиву реакцію у суспільстві. Факт звільнення, а також звинувачення у хабарництві Богдан Мицак всіляко заперечував. Громадські активісти провели кілька протестів, пояснивши, що вони вважають Мицака негідним будь-якої керівної посади у правоохоронних органах.

 

Водій втікаючи від поліції наїхав на патрульного. Патрульні спілкувалися з водієм,який здійснив зупинку із порушенням ...

Опубликовано Патрульна поліція Львова 3 марта 2016 г.

Львів у новинах:

У Львові діти влаштували флеш-моб на підтримку української шахістки (фото)

Велодоріжки, громадський простір, нова дорога: як зміниться вулиця Садова 

Професійний фотограф безкоштовно робить львів'янам "добрі фото" 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах