На Західній Україні в Почаївській Лаврі торгують книгами про Новоросію

фото з сайту depo.ua

фото з сайту depo.ua

Події
24 березня 2016 10:23

У Свято-Успенській Почаївській лаврі, що на Західній Україні, продають літературу, яка пропагує ідеї "Новоросії" та сепаратизму

 На Західній Україні в Почаївській Лаврі торгують книгами про Новоросію фотоУ Почаївській Лаврі УПЦ МП продають книги про "Новоросію"

Про це повідомляє тернопільське видання "Реально" з посиланням на паломницю, яка відвідала Свято-Успенську Почаївську лавру, повідомляє depo.ua.

"Для духовного очищення і моральної підготовки до світлого свята Христового Воскресіння, в період Великого Посту маю звичку відвідувати відомі християнські духовні центри, святині і монастирі. В цьому році мій вибір припав на Почаївську Свято-Успенську лавру. Маючи в запасі 3 вільних від роботи дні , вирішила провести їх на Святій Горі, в монастирському готелі. Відразу хочу висловити своє захоплення інтер'єром та екстер'єром храмів і обслуговуванням в готелі ... але на цьому, напевно, мої позитивні враження закінчилися. Маючи деякі наукові напрацювання в галузі історії та релігієзнавства, не могла не ознайомитися з досягненнями в цій сфері насельників Почаївської Лаври, яка здавна відома у видавничій справі ", - розповіла Галина.

У Почаївській Лаврі УПЦ МП продають книги про "Новоросію" "Можете уявити той шок, який я відчула, перечитуючи список використаних джерел книги" Розкольницькі рухи в українському православ'ї в ХХ-ХХІ століттях ", де було вказано сайт www.novorossia.org (книга видана, між іншим, з благословення митрополита Почаївського). Але дивує рік випуску книги і початок роботи сайту: 2009 року, коли звичайному обивателю навіть і не снилася військова агресія Росії проти України і створення т.зв. "Новоросії", - розповіла жінка.

Не зумівши стримати емоцій, паломниця пішла з'ясувати ситуацію в іконо-книгарні, де придбала книгу, однак відповідь продавця її ще більше розчарувала: "А що нам робити? Ми тих книжок не пишемо і не читаємо. Що нам привезуть, тим і торгуємо ".

Пізніше, коли поруч нікого не було, продавець зізналася, що працівники не обговорюють такі питання, тому що бояться за своє робоче місце, оскільки знаходяться під постійним контролем (як місцевих охоронців-козаків, так і своїх колег). Деяких з них, каже продавець, навіть виганяють з роботи за активну проукраїнську позицію або критику суперечливої, в деяких моментах, позиції УПЦ МП.

"А де потім роботу знайти? У Почаєві все крутиться навколо Лаври. Весь бізнес і місцева влада контролюються нею. Тому краще не псувати відносини з Лаврою ", - додала вона і порадила прочитати ще кілька" духовних "книг з їх лавки.

Львів у новинах:

На Львівщині керівника рятівної служби піймали п’яним за кермом (відео) 

У Львові підвищили квартплату 

У Львові очікують погіршення погодних умов: коли саме 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах