У Львові скасовують польські тури через величезні черги за візами

фото з сайту ankontr.if.ua

фото з сайту ankontr.if.ua

Події
07 квiтня 2016 13:02

Про польський "шенген" львів'янам потрібно дбати задовго до запланованої поїздки. Адже щоб лише подати документи у візовий центр, потрібно знайти місце в черзі. Немає вільних дат і на офіційному сайті установи, а на гарячу лінію годі додзвонитись. Проте знайти місце в черзі у візовий центр таки можна – за гроші, повідомляє zaxid.net.

Уже місяць львів'янка Юлія намагається отримати польську шенгенську візу. Вона навіть не може зареєструватись через сайт візового центру, щоб бодай подати документи: не встигає зайти на сторінку, як отримує відповідь "сталася помилка".

"Впродовж дня я можу сидіти і постійно обновлювати сторінку, перезаходити, використовувати різні маніпуляції, та, на жаль, результат негативний", – скаржиться Юлія.

Потерпають від труднощів з реєстрацією і туроператори. Менеджер одного з них Наталя Онищук розповідає, що попри високу популярність серед львів'ян, вони відмовились продавати тури до Польщі. Адже не можуть гарантувати клієнтам візи.

"Запис потрібно робити практично за місяць наперед для того, щоб його зробити, щоби вловити цю дату запису, доводиться тратити від 3 до 7 днів, – розповіла головний менеджер фірми Наталія Онищук. – Фактично, це людина безкінечно сидить на сайті візового центру, вона просто механічно пробує вловити дату. Заходить, виходить, якщо знайшла випадково дату, швиденько її забиває."

У Львові можна знайти десятки агенцій, які заробляють на тому, що вишукують дати на сайті або обривають телефони гарячої лінії. Послуги розчарованим туристам і заробітчанам пропонують під візовим центром. Коштує послуга щонайменше 300 грн. Якщо віза потрібна терміново – 600-700 грн.

Чи законний бізнес? У нацполіції нам повідомили, що правопорушення тут не бачать. Тим часом, схоже на те, що безнадійна черга зникне не скоро. У польському консульстві на наш запит відповіли: ще в березні видавали понад 2 тис. віз на день. Так, у січні видали понад 29 тис. віз, у лютому– 43 тис. віз та 27, 5 тис. віз лише в період з 1 до 20 березня. І ця цифра зростатиме, певні у консульстві.

"Очікуємо, що у зв’язку з початком сезонних робіт і наближенням Світових днів молоді та візитом Його Святості Папи Франциска до Кракова, які відбудуться в серпні 2016 року, ця кількість постійно буде збільшуватись", – йдеться у відповіді на лист журналістів.

Прокоментувати ситуацію ми попросили і візовий центр, проте відповіді чекаємо вже другий тиждень. Втім, черга стоїть лише по польський "шенген". Візу до будь-якої іншої країни можна просити без таких клопотів.

Львів у новинах:

У Львові стартував IV Форум місцевого самоврядування: виступ Віталія Кличка

На Львівщині великими темпами зростає кількість дітей, хворих на туберкульоз

Сьогодні в храмах Львова відзначають Благовіщення: розпорядок богослужінь

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах