Львів'янам платять, щоб вони переводили через дорогу дітей

фото: road.safe-city.com.ua

фото: road.safe-city.com.ua

Події
15 квiтня 2016 12:25

У Львові майже тридцять шкіл розташовані поблизу доріг із високим трафіком.

Львівське комунальне підприємство "Львівавтодор" платить людям за те, що ті допомагають дітям безпечно переходити дороги в місті. Таких людей через колір уніформи ласкаво назвали "жовті добродії".

Вони?озброєні семафорними паличками, які школярам нагадують... льодяники. Робочий час: вранці з 8.00 до 9.00 та в обідній час – із 12.00 до 13.30.

Керівник ЛКП "Львівавтодор" Олег Береза розповів: "Не на всіх вулицях у місті встановлені світлофори, є так звані небезпечні ділянки, які першочергово повинні бути забезпечені безпечним переходом для дітей. Тому ми вирішили найняти на роботу людей, які за дуже символічні плату – 600 гривень – переводитимуть дітей через дорогу. Люди працюють на основі цивільно-правової угоди. Переважно вони самі до нас звертаються, щоб допомогти у такій справі".

Кореспондент київського часопису "Україна Молода" почергувала спільно з "жовтим добродієм" на вулиці Коперника, 40, де, окрім автомобільних смуг, проходить трамвайна колія. Добродій Андрій Леонов розповів журналістці: "Пішохідний перехід тут прямо навпроти школи, але перейти дорогу вкрай складно. Часто водії не зупиняються, навіть коли бачать дорослих, а дітей – тим більше. За час моєї роботи, а це чотири місяці, люди постійно вітаються і дякують. Батьки задоволені та спокійні, все частіше самостійно відпускають дітей до школи. Непогано було б зробити перешкоди для водіїв, наприклад "лежачих поліцейських".

Львів став першим і поки що єдиним містом в Україні, де з’явилися "жовті добродії". Акцію започаткували восени 2015 року. Сьогодні тих, хто переводить дітей через дорогу за руку, вже півтора десятка осіб. Загалом у Львові є майже тридцять шкіл, які розташовані поблизу доріг із високим трафіком.

Джерело: "Україна Молода".

Львів у новинах:

Дізнайся: коли відкриють сезон дитячі залізниці Західної України 

У львівських школах відкриють вечірні класи 

Львівські хірурги зробили унікальну операцію хворій дитині 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах