Львів'янину на замітку: тарифи на тепло зростуть вдвічі

фото з сайту dim.vn.ua

фото з сайту dim.vn.ua

Події
05 травня 2016 16:19

Національна комісія держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомив глава регулятора Дмитро Вовк, відповідне рішення НКРЕКП ухвалила на засіданні в четвер.

"Відсоток залежить від підприємства теплопостачання. Левова частка коригування пов’язана з рішенням уряду стосовно ціни на природний газ, решта – перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівня ЄСВ, зміна роздрібних тарифів на електроенергію тощо", – сказав він.

Співрозмовник агентства наголосив, що комісією затверджені заходи із збільшення рівня оснащеності житлового фонду будинковими лічильниками тепла з поточних 60% до 86%. "Ще 14% – в процесі і на совісті підприємств і органів місцевої влади. Кращий (за оснащеністю лічильниками тепла – ІФ) Київ, гірші – Полтава і Тернопіль", – сказав Д.Вовк.

Глава НКРЕКП додав, що регулятор опрацьовує комплекс заходів, який дозволить в майбутньому знизити тарифи на тепло.

"Комісія проводить роботу із заміщення тепла з природного газу на тепло з вугілля там, де це можливо – серед таких міст Київ, Чернігів, Черкаси, Суми, Калуш. Короткострокові заходи із “розшивання” вузьких місць в генерації і передачі теплової енергії, виробництво тепла з вугілля дозволять знизити середньозважену ціну для цих міст", – резюмував Д.Вовк.

Львів у новинах:

Львів'янину на замітку: змінено порядок надання пільг та субсидій на оплату ЖКХ

Житлову субсидію можна оформити до кінця червня

Львів'ян почали штрафувати за незаконні субсидії

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах