Садовий розповів, скільки потрібно часу та грошей на сміттєпереробний завод у Львові

Новина - Події - Садовий розповів, скільки потрібно часу та грошей на сміттєпереробний завод у Львові

Новина - Події - Садовий розповів, скільки потрібно часу та грошей на сміттєпереробний завод у Львові

Події
30 червня 2016 14:29

Сміттєпереробний завод у Львові з'явиться не пізніше ніж через три роки, заявив 30 червня під час сесії Львівської міськради мер Андрій Садовий.

За словами директора департаменту ЖКГ Юрія Гольця, на час будівництва сміттєпереробного комплексу потрібно знайти ділянку для нового тимчасового сміттєзвалища. Голець зауважив, що площа нового полігону для вивезення сміття має бути не меншою ніж 40 га. Таких великих ділянок у розпорядження Львівської міськради немає. Крім того, за законом, сміттєзвалища повинні розташовуватись за межами міст, інформує Захід.

Тому міськрада звернулась до центральної влади із проханням виділити земельну ділянку. Голець зауважив, що ділянка необхідного розміру є на Яворівському полігоні. На його думку, туди можна було б звозити сміття не лише зі Львова, але й з райцентрів. Очільниця юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич зауважила, що міська рада скерує звернення до Міноборони із проханням вилучити із ділянки Яворівського полігону 50 га для утворення сміттєзвалища.

Керівник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Ольга Сивак розповіла, що Львівська міська рада вже подала заявку до Мінрегіонбуду для участі у програмі розвитку муніципальної інфраструктури. Участь міста у цій програмі дозволить отримати кредит Європейського інвестиційного банку на побудову сміттєпереробного заводу та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

За словами Сивак, для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища потрібно близько 30 млн євро, а для будівнитцва сміттєпереробного комплексу – 45 млн євро.

Вона наголосила, що до міськради впродовж останніх років звертались багато компаній, які хотіли будувати сміттєпереробний комплекс на новій ділянці, однак жоден із потенційних інвесторів не хотів рекультивувати сміттєзвалище у Грибовичах. З огляду на це, у мерії їм відмовили та вирішили співпрацювати із Європейським інвестиційним банком. Кабінет міністрів України уклав договір із ЄІБ щодо кредитування на суму 400 млн євро.

Читайте ще новини Львова:

У Львові для соцопитування мешканців влада створила мобільний додаток

У Львові розпочали будувати велодоріжку до "Шевченківського Гаю" (відео)

На якій зупинці у Львові з'явиться громадський простір: візуалізація

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах