Львів'янину на замітку: закон про зниження акцизів на вживані авто підписаний

фото з сайту expres.ua

фото з сайту expres.ua

Події
05 липня 2016 10:20

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Податкового Кодексу щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів".

Як повідомила прес-служба адміністрації президента, під час підписання також відбулася зустріч із авторами законопроекту №3251, під час якої Петро Порошенко обговорив майбутні зміни до документа.

"Президент і депутати домовилися про те, що зміни до закону, які у невідкладному порядку внесе глава держави, будуть підтримані усіма фракціями та проголосовані у Верховній Раді у найближчий четвер. Зміни стосуватимуться чіткого регламентування дії закону, а саме – одна машина до кінця дії закону, введення заборони перепродажу та за умови, що власник авто має завезти його в Україну особисто", – йдеться у повідомленні прес-служби адміністрації президента.

Зазначимо, що цей закон дозволяє різко знизити акцизи на розмитнення вживаних автомобілів, що  зменшить вартість авто на 30-40%.

Відповідно до закону, ставки акцизного збору знижуються на період до 31 грудня 2018 року. При цьому норми закону не стосуються автомобілів з Російської Федерації.

Законом передбачено зниження ставок акцизного податку тільки на легкові автомобілі, випущені після 1 січня 2010 року. Крім того фізична або юридична особа може ввезти за зниженими ставками тільки один автомобіль і для власних потреб, а якщо такий автомобіль буде відчужений протягом 365 днів, то його власник зобов'язаний сплатити повну ставку акцизного податку.

На сьогодні в Україні акциз на вживані автомобілі в 22 рази вищий, ніж на нові машини. Вартість вживаного автомобіля після офіційного розмитнення фактично подвоюється.

Читайте ще новини Львова:

У Львові облаштують виділену смугу для автобусів 

Львів'янину на замітку: у Львові курсуватиме додатковий трамвай

Стало відомо, коли відновлять малий прикордонний рух з Польщею

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах