Введення безвізового режиму для України в ЄС знову відклали: чому саме

фото з сайту uzhgorod.net.ua

фото з сайту uzhgorod.net.ua

Події
07 липня 2016 10:43

Віце-прем’єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що введення безвізового режиму між Україною і Євросоюзом відкладено у зв’язку з двома проблемами: референдум за вихід Великобританії з ЄС, Brexit, і міграційними хвилями, з якими зіштовхнулася Європа, заявила чиновниця в ефірі "5 каналу".

"Що стосується Brexit, то насправді Brexit і міграційні хвилі, з якими зіштовхнулася Європа, відтермінували розгляд цих рішень в Європейському парламенті і в Європейській раді, через те, що деякі країни ініціювали розгляд і узгодження додаткового механізму –жорсткого механізму можливого призупинення дії безвізового режиму в будь-який з третіх країн", – повідомила Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр також розраховує на те, що в комітеті закордонних справ і комітеті з громадянських свобод Європарламенту буде представлений позитивний звіт про виконання Україною всіх її зобов’язань щодо безвізового режиму.

"І тоді ми будемо розраховувати на те, що у вересні Європейський парламент уже своїм загальним голосуванням буде визначатися з цього приводу. Але розуміємо, що рішення цих комітетів, зокрема комітету з громадянських свобод, буде мати принципове значення для подальшого рішення всього Європейського парламенту", – додала вона.

Раніше Президент Петро Порошенко заявив, що питання надання Україні безвізового режиму буде розглянуто до осені цього року. Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляв, що через референдум про вихід Великобританії з Європейського Союзу (Brexit) питання надання Україні безвізового режиму може бути відкладене не більше ніж на місяць.

Читайте ще новини Львова:

З'явилася петиція про скасування малого прикордонного руху з Польщею

Львів'янину на замітку: закон про зниження акцизів на вживані авто підписаний

У Львові збираються перейменувати вулицю на честь Василя Сліпака

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах