У Львові електрики допомагали городянам красти світло

фото: патрульна поліція Львова

фото: патрульна поліція Львова

Події
08 липня 2016 13:03

У Львові затримали групу співробітників "Львівобленерго", які розгорнули своєрідний нелегальний бізнес – вони встановлювали усім бажаючим електролічильники з вмонтованими пристроями, які занижували обсяги споживання електрики.

За даними поліції, до злочинної групи входили четверо енергетиків, причому троє з них поєднували цей "бізнес" з роботою у з ПАТ "Львівобленерго", а ще один виявився колишнім співробітником "Львівобленерго".

"Встановлено, що працівники ПАТ "Львівобленерго" за винагороду встановлювали у приміщеннях невеликих підприємств та у квартирах мешканців Львова та області лічильники із вмонтованими пристроями, які дозволяють зменшувати фактичні обсяги споживання електроенергії", – сказано у повідомлення поліції.

Правоохоронці уже провели понад 30 обшуків, у ході яких виявили та вилучили пломбіратори, пломби, електромікросхеми, документацію та інші пристрої, які підтверджують діяльності злочинної групи.

Судячи з повідомлення поліції, вартість встановлення "спеціальних" електролічильників у приватних помешканнях, або й невеликих комерційних підприємствах, становила 3000 грн.

Скільки таких лічильників встановлено у Львові, як і розмір завданих "Львівобленерго збитків, має встановити подальше розслідування. Метким енергетикам інкримінують ч.3 ст. 190 КК, яка передбачає ув’язнення від трьох до восьми років.

Читайте ще новини Львова:

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах