У Львові припинили працювати інформаційні табло на зупинках транспорту

Новина - Події - У Львові припинили працювати інформаційні табло на зупинках транспорту

Новина - Події - У Львові припинили працювати інформаційні табло на зупинках транспорту

Події
03 серпня 2016 15:40

У Львові на площі Ринок не працює електронне табло, на якому має відображатися час прибуття трамваїв на зупинку. Крім нього, не працюють і табло, встановлені на зупинках трамвая №6. 

Міський голова Львова Андрій Садовий під час апаратної наради у середу, 3 серпня, звернувся до ЛКП "Львівелектротранс" з питанням про те, чому не працює інформаційне табло на пл. Ринок.

Заступник директора ЛКП "Львівелектротранс" Олексій Зварич відсутність інформації на табло пояснив зміною оператора GPS-контролю. "Зміна оператора GPS-контролю дозволяє протягом року заощадити близько 300 тис. грн", – додав Зварич.

За словами Зварича, табло не працює "приблизно півтора місяці". Зазначимо, що зміна оператора GPS відбулася ще на початку травня. Тоді на тиждень відключили від навігації всі трамваї і тролейбуси. Тож імовірно, що табло не працює саме з цього часу.

У Львові припинили працювати інформаційні табло на зупинках транспорту фото

Інформація про час прибуття трамваїв на зупинку на пл. Ринок на табло не відображається

Олексій Зварич також запевнив, що наразі новий оператор GPS опрацьовує функціонал табло на пл. Ринок та обіцяє, що з 1 вересня воно має запрацювати.

Натомість мер Львова наголосив, що роботу табло слід відновити якомога швидше. "Те, що табло півтора місяці не працює і ще місяць не буде працювати, мене не влаштовує. Якщо є табло, воно має працювати", – сказав Андрій Садовий.

Додамо, що табло такого типу у Львові є два – на пл. Ринок, яке встановили влітку 2013 року, та на вул. Саксаганського. 

Крім того, на маршрутах трамваїв №2 (вул. Пасічна – вул. Коновальця) та №6 (вул. Миколайчука – Залізничний вокзал) встановлені інші інформаційні табло, на яких відображається час прибуття трамваїв.

Як розповів ZAXID.NET інженер ЛКП "Львівавтодор" Ігор Могила, наразі табло працюють лише на зупинках трамвая №2. За маршрутом №6 табло не працюють через те, що трамвай у зв'язку з ремонтом доріг змінював маршрут. Проте Ігор Могила запевняє, що "Львівавтодор" спільно з оператором GPS наразі займається налагодженням їхньої роботи. За його словами, орінтовно наступного тижня мають відновити роботу табло на маршруті трамвая №6, а також додати інформацію про рух трамвая №10 на табло "двійки".

Читайте ще новини Львова

Львів’ян запрошують на фестиваль Параджанова

Дідусь, який отруїв немовля на Львівщині, хизувався знанням грибів (відео)

На Львівщині громадянин Росії став винуватцем ДТП, в якому загинула людина

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах