Сьогодні у Львові стартує фестиваль короткого метру Wiz-Art: повна програма

Новина - Події - Сьогодні у Львові стартує фестиваль короткого метру Wiz-Art: повна програма

Новина - Події - Сьогодні у Львові стартує фестиваль короткого метру Wiz-Art: повна програма

Події
04 серпня 2016 10:08

На початку серпня у Львові стартує дев’ятий Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art 4 дні, 22 покази, 7 освітніх подій, запальні вечірки та спеціальні події. Локації фестивалю: Львівський палац мистецтв, кінотеатр Коперник, дворик Ратуші.

Офіційне відкриття фестивалю відбудеться 4 серпня у Львівській обласній філармонії. Глядачі зможуть подивитись підбірку коротких метрів – фестивальних хітів, та насолодитись аудіовізуальним перформансом MANU.

Як кажуть організатори, цього року у міжнародному короткометражному конкурсі візьмуть участь 15 фільмів з усього світу: з Франції, Німеччини, Палестини, Ірландії, Греції, Данії, Австралії, Норвегії, Індії, Канади, Азербайджану, Росії, Польщі. Вони змагатимуться за головний приз фестивалю — гран-прі, а також за призи в трьох номінаціях — краща режисура, кращий сценарій та краща операторська робота.

Визначатиме найкращі короткометражні фільми міжнародне журі фестивалю у складі трьох режисерів: Віллі Ганс (Німеччина), Ґжеґож Дембовскі (Польща) та Дарія Бадьйор (Україна).

У національному конкурсі змагатиметься 8 українських стрічок, серед них ЗГУЩЬОНКА, ігрова короткометражка Катерини Горностай, фільм СИН Філіпа Сотниченка, який брав участь у престижному кінофестивалі у Клермон-Феррані (Франція), переможець національного конкурсу Одеського кінофестивалю 2015 ЧОЛОВІЧА РОБОТА Марини Степанської, а також учасник програми Berlinale Generation 14+ фільм БЕЗ ТЕБЕ SENSIZ Нарімана Алієва.

До блоку позаконкурсних показів увійшли міжнародні підбірки БЕЗДУХОВНА КАЛАМУТЬ, ДОРОГА ДОДОМУ та НОВІ ПОЧАТКИ, НОВІ КІНЦІ, а також українська програма сміливих коротких метрів ПЛАЧТЕ, АЛЕ ЗНІМАЙТЕ.

Особливо актуальним є блок спеціальних показів. Зокрема підбірка коротких фільмів #ЯНеБоюсьСказати, присвячена потужному фейсбук-флешмобу, спрямованому проти насильства, екологічний показ Із широко розплющеними очима, показ фільмів, створених незалежними львівськими режисерами MADE IN LVIV, підбірка з трьох фільмів Нарімана Алієва КРИМСЬКІ ІСТОРІЇ, експериментальні короткі метри ExperiMENTAL is Mental та партнерський показ фестивалю Vienna Independent Shorts.

Щорічний Wiz-Art Lab — освітній блок фестивалю — цього року закцентує увагу на особистих зустрічах з режисерами. Володар минулорічного Гран-Прі Wiz-Art, німецький режисер Віллі Ганс, польський режисер Ґжеґож Дембовскі, латвійська легендарна режисерка Лайла Пакалніня, німецько-австрійський режисер Тім Ельріх та канадійський режисер Ерве Дюмер проведуть зустрічі у форматі Q&A.

Пропонуємо програму фестифалю: 

Програма першого дня:Сьогодні у Львові стартує фестиваль короткого метру Wiz-Art: повна програма фото

Програма другого дня:

Сьогодні у Львові стартує фестиваль короткого метру Wiz-Art: повна програма фото 1

Програма третього дня:

Сьогодні у Львові стартує фестиваль короткого метру Wiz-Art: повна програма фото 2

Програма четвертого дня:

Сьогодні у Львові стартує фестиваль короткого метру Wiz-Art: повна програма фото 3

Вартість квитків на фестиваль короткого метру становить 40 грн за вхід на один показ, 100 грн за вхід на один день події та 250 грн доведеться віддати за абонемент на всі заходи фестивалю. 

Читайте ще новини Львова

Львів’ян запрошують на фестиваль Параджанова

Дідусь, який отруїв немовля на Львівщині, хизувався знанням грибів (відео)

На Львівщині громадянин Росії став винуватцем ДТП, в якому загинула людина

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах