Медогляд перед школою: що варто знати батькам

Новина - Події - Медогляд перед школою: що варто знати батькам

Новина - Події - Медогляд перед школою: що варто знати батькам

Події
16 серпня 2016 10:24

Діти шкільного віку перед початком нового навчального року мають пройти обов’язковий медичний огляд, нагадує департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

Так, першокласників мають обстежити дитячий хірург, офтальмолог, травматолог та стоматолог. Їм також потрібно здати аналіз крові на гемоглобін і на цукор.

Учням віком 7-13 років достатньо пройти педіатра, а вузьких спеціалістів – лише у випадку перебування на диспансерному обліку. Здавати аналізи слід за показами.

11-річним дітям знадобляться консультації дитячого хірурга, травматолога, офтальмолога і стоматолога. Крім того, їм також потрібно здати кров на визначення рівня гемоглобіну і на цукор.

А школярі 14-15 років повинні звернутися до стоматолога, хірурга, ендокринолога, піти на флюорографію і здати кров на гемоглобін.

Старшокласникам треба відвідати стоматолога і зробити флюорографію.

При необхідності лікарі під час медоглядів можуть призначати додаткові обстеження. Щоб пройти плановий огляд у лікаря, потрібно взяти талон у реєстратурі на визначену годину.

"За результатами медичного огляду видається довідка встановленого зразка, яку згодом подають медичному працівникові загальноосвітнього навчального закладу. Ця довідка дійсна впродовж одного календарного року і не прив’язана до 1 вересня", ? зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Микичак.

За медичною довідкою для занять фізкультурою школярам варто звернутися до педіатра чи сімейного лікаря в поліклініку за місцем проживання або амбулаторію сімейної медицини і пройти пробу Руф’є.

Читайте ще новини Львова:

"Етновир" у Львові збере цілий світ 

Готуй парасольку: у Львові обіцяють грози та град 

Невідомий Львів: чим дивували стародавні ярмарки на площі святого Юра

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах