У Львові запровадять єдиний проїзний квиток для пільговиків

фото з сайту www.buskeradio.in.ua

фото з сайту www.buskeradio.in.ua

Події
31 серпня 2016 14:34

У Львові вивчатимуть досвід інших міст України щодо пільгових перевезень та можливість впровадження єдиного проїзного квитка для пільговиків, йшлося на вчорашній зустрічі міського голови з перевізниками, водіями, представниками громадських організацій, інформує ЛМР.

Як зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, виконком не може прийняти рішення щодо обмеження проїзду пільговиків у громадському транспорті, як того вимагали учасники зустрічі, оскільки попереднє подібне рішення було оскаржене у суді і суд визнав його незаконним. "Якщо виконком ще раз прийме рішення подібного характеру, це буде розцінено як вчинення посадовими особами органів місцевого самоврядування такого злочину, як перевищення службових повноважень. Якщо є рішення суду, яким дії визнані протиправними, і якщо чиновники повторно ці дії вчиняють, то це є умисний злочин. Також Львівський апеляційний адміністративний суд у своєму рішенні дуже чітко сказав, що це не належить до компетенції органів місцевого самоврядування", – зазначила Гелена Пайонкевич.

Відтак, вирішили скерувати запити в інші міста України на предмет врегулювання питань з пільговими перевезеннями. Також відсьогодні розпочнуть вивчати можливість впровадження у Львові єдиного проїзного квитка для пасажирів, які мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті.

На думку міського голови Андрія Садового, це скоротить вдвічі кількість людей, які зараз користуються безкоштовно громадським транспортом. Також на зустрічі була озвучена думка, аби посвідчення у громадському транспорті перевіряли працівники ЛКП "Муніципальна дружина".

"Ми зробимо запити по усіх містах, як у них вирішене питання перевезення пільгових категорій громадян. Опрацьовуємо питання щодо можливості ідентифікації, щоб був єдиний документ на право пільгового перевезення у Львові, якщо такий документ буде можливий з фотографією", – зазначив Андрій Садовий.

Також начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир запропонував звернутися з листами за підписами перевізників, водіїв, громадськості до голови Верховної Ради України, до Прем’єр-міністра України щодо перегляду законодавства у сфері пільгових категорій мешканців.

Наступна зустріч запланована сьогодні, 31 серпня, на 18:00.

"У робочу групу включаємо п’ятьох людей з міської ради, п’ятьох керівників АТП, п’ятьох представників від ініціативної групи. Ми готуємо питання фінансів, питання практики в інших містах, що можна використати у Львові, а також питання про ідентифікацію та єдиний стандарт посвідчення пільговиків, чи це можливо теоретично", – додав мер Львова.

Станом на 08.15 31 серпня, за повідомленням управління транспорту, у Львові на маршрути виїхало 400 автобусів. Загалом міські автобусні маршрути обслуговує орієнтовно 640 машин.

Нагадаємо, частина львівських перевізників анонсувала страйк проти транспортної мережі. Перевізники вимагають, насамперед, вдосконалення транспортної мережі у Львові та вирішення проблеми з перевезеннями усіх пільгових категорій населення.

Відтак, вчора, 30 серпня, під стінами Львівської міської ради розпочався страйк приватних перевізників, що обслуговують маршрути громадського транспорту. 

Читайте ще новини  Львова:

У Львовi розпочнуться рейди з перевiрки поcвiдчень пільговиків: коли саме

Cьогодні у Львові на маршрут не виїхала частина автобусів: які саме

Львівські перевізники оголосили безстроковий страйк

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах