Львівські солдати Нацгвардії самі обиратимуть меню (відео)

фото з сайту tyzhden.ua

фото з сайту tyzhden.ua

Події
03 вересня 2016 16:11

Із 1 серпня і до початку жовтня у Нацгвардії діє пілотний проект нової системи харчування солдатів строкової служби. Випробувати новацію вирішили одночасно у Харкові та Львові. Молоді бійці цих військових частин отримали право обирати їжу: їм пропонують по два варіанти першої та другої страв. Якщо бійцям сподобається харчуватися різноманітніше, таке нововведення запровадять по всій країні, повідомляє телеканал ZIK.

Кухар військової частини Любов Зінчук готує солдатам вже шістнадцять років. Каже: тепер бійці стали вибагливішими. Тож сьогодні їй довелось попрацювати на славу: у їдальні хлопців чекає і гороховий суп, і український борщ. А на друге – макарони по-флотськи та плов.

"Ми готуємо, дотримуючись норм, але як для своїх. Як мама для своїх дітей", – каже пані Любов.

Бійці радіють таким експериментам, мовляв, тепер щодня мають хоч невеликий, але вибір."Я вам скажу, що набагато краще, коли є право вибору. Комусь подобається одне, комусь інше. Вони вибирають, те що більше до смаку. Коли людині подобається страва, вона буде правильно харчуватися, більше з’їсть і набереться сил", – вважає старший лейтенант Тарас Домбровський.

Солдати Нацгвардії скромно кажуть: круасанів та шашлику на обід не вимагатимуть. Мовляв, добре те, що взагалі урізноманітнили раціон. Може, нарешті, вони і забудуть про перлову кашу.  

Читайте ще новини Львова:

Львів'янину на замітку: в Україні розпочався призов в армію 

Кого чекає чергова хвиля мобілізації восени 

Львів'янину на замітку: кого можуть мобілізувати до війська восени (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах