У Львові запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини: деталі

Новина - Події - У Львові запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини: деталі

Новина - Події - У Львові запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини: деталі

Події
20 вересня 2016 17:26

У Львові  на вулиці О. Степанівни, 35А запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини,  яка обслуговуватиме мешканців Залізничного району.

У складі 3-ї міської клінічної лікарні відкрили амбулаторію №3 на вул. О. Степанівни, 35А. Відтепер мешканцям Залізничного району не потрібно буде йти у поліклініку, щоб отримати необхідні консультації чи допомогу лікаря, а це 12 920 осіб, з них   2 575 дітей та 10 345 дорослих. Необхідні медичні послуги їм зможуть надати тут, в амбулаторії, близько від дому, повідомили у ЛМР.

"Ця амбулаторія є структурним підрозділом 3-ї міської лікарні, у складі якої уже працюють амбулаторії для житлового масиву Рясне-2 – на вул. Величковського, 30А та для мешканців Шевченківського району – на вул. Рапопорта, 6 Ця лікарня розташовувалась у поліклініці на Озаркевича, у поліклініці на Лепкого, у корпусі на Раппопорта, три приміщення на Рясне, тобто лікарня, яка обслуговує мешканців і Шевченківського, і Залізничного, і частково Галицького районів. Тому ми знайшли це приміщення і зробили реконструкцію, адаптували його під лікувальний заклад. І працівників, які обслуговували дільниці на Лепкого і Озаркевича –  перевели сюди, і тепер вони  стали ближче до пацієнтів, а пацієнти – ближче до сімейного лікаря.

Сімейний лікар – це лікар, який повинен надавати первинну допомогу по всіх напрямках, у разі якщо він сам цього не може зробити, тоді він скеровує до вузького спеціаліста – невропатолога, кардіолога, окуліста, офтальмолога, але первинна діагностика, профілактика захворювань повинна здійснюватись сімейним лікарем. Основне завдання сімейного лікаря – так працювати із сім’єю, щоб не допустити до хвороби, а якщо вона виникає – то на ранніх стадіях  виявляти і далі скеровувати у ті чи інші інституції", - розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

До структури новоствореної амбулаторії входить 8 територіальних дільниць. Усі кабінети розміщені на 1-му поверсі житлового будинку: реєстратура, хол, кабінет завідувача амбулаторії, чотири кабінети сімейних лікарів, маніпуляційний  кабінет та кабінет щеплень. Працює заклад щоденно (окрім неділі) з 08.00 до 19.00 год.

За словами Володимира Зуба, тут пацієнти зможуть отримати консультації, обстеження, призначення лікування, діти – щеплення, люди, які можуть лікуватися в амбулаторних умовах – ін’єкції, різноманітні маніпуляції, забір крові на аналізи, ЕКГ, а також до кінця року планують придбати небулайзер для проведення інгаляційної терапії.

Як розповіла завідувач амбулаторії сімейної медицини Оксана Крук, в амбулаторії всього працює 27 медичних працівників, з них 8 сімейних лікарів, старша медсестра і 12 сімейних медсестер, 2 реєстратори і 3 молодші медичні працівники. Працювати заклад почав з 15 вересня,  і за цей час прийняли більше 300 людей.

Читайте ще новини Львова:

"Океан Ельзи" їде з концертами на Західну Україну

Майбутнє львівських ПТУ: чи потрібні сьогодні робітничі професії

Готуй ковдру та заварюй каву: на Львів насуваються заморозки

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах