У Львові почне працювати Центр трансплантації стовбурових клітин: де і коли

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
26 вересня 2016 17:52

У Львові на базі Інституту патології крові та трансфузійної медицини НАМН України за адресою вул. Генерала Чупринки, 45 запрацює Центр трансплантації стовбурових клітин. Підготовка центру на завершальному етапі, відкриття заплановане на 15 жовтня, розповів в коментарі ZAXID.NET  завідувач відділення хірургії та клінічної трансфізіології Інституту патології крові та трансфузійної медицини НАМН України Ігор Єстахевич.

"Вже з понеділка, 17 жовтня, розпочнеться активна робота та прийом пацієнтів. У Центрі будуть виконувати операції з трансплантації для хворих на злоякісні хвороби крові, що проживають у західному регіоні України. – розповів Ігор Євстахевич, - Наразі палати та кабінети вже готові до прийому пацієнтів. Ці приміщення облаштовані моніторами, ліжками, кисневим конденсатором, апаратом для штучної вентиляції легенів, ультранизькотемпературним морозильником, сепаратором крові та іншим обладнанням".

За словами хірурга, спочатку у Центрі проводитимуть автотрансплантацію стовбурових клітин (у пацієнта здійснюватимуть забір та замороження його власних клітин, а згодом, після інтенсивної хіміотерапії, повертатимуть їх). А згодом також здійснюватимуть і трансплантацію від рідних донорів - батька або матері, брата або сестри, сина або дочки.

Проект реалізовано завдяки спільному гранту Ротарі Клубів "Львів", "Вайнхайм" Німеччина та "Сідней-Холрой" Австралія. Загальна вартість проекту – 46 тис. доларів. 

"Щорічно в Україні здійснюють 80-200 операцій з пересадки стовбурових клітин при орієнтовній потребі 1500-2000, - додав Ігор Євстахевич. - Таким чином дуже багато хворих змушені їхати на лікування за кордон та платити в 3-5 разів більше за ті самі процедури".

Читайте ще новини  Львова:

У Львові запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини: деталі

Як і коли запрацює страхова медицина у Львові

Львів'яни зможуть консультуватися з лікарем через кол-центр

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах