У Львові дорожчають парковки: мапа та ціни

Фото взято з сайту macos.livejournal.com

Фото взято з сайту macos.livejournal.com

Події
28 вересня 2016 08:18

ЛКП "Львівавтодор" пропонує підвищити вартість парковки поза межами центру Львова до 5 грн/год. З відповідним проханням "Львівавтодор" звернувся до профільної депутатської комісії Львівської міськради, інформує Захід.

Зараз одна година стоянки на платних паркінгах у другій паркувальній зоні – поза межами центру – коштує 2 грн. Проте у листі "Львівавтодору" зазначається, що такі тарифи "не є економічно обґрунтованими та підлягають перегляду з метою збільшення". Відтак, "Львівавтодор" пропонує підвищити вартість парковки до 5 грн/год.

Йдеться, зокрема, про паркінги на площах Двірцевій та Липневій, а також інші платні парковки, які формально не входять до першої паркувальної зони, але розташовані поблизу центру. Крім вже наявних, до переліку платних паркінгів "Львівавтодор" пропонує включити ділянки на вул. Листопадового Чину, Стефаника, Гребінки та Стецька загалом на 76 місць.

Червоним кольором позначена перша паркувальна зона, всі інші ділянки входять до другої зони

Крім того, "Львівавтодор" пропонує вилучити з ухвали ЛМР, якою регулюється робота міських вуличних парковок, пункт про те, що паркувальник зобов’язаний "надавати допомогу водіям при в’їзді та виїзді з майданчика для паркування".

Разом з тим, члени інженерної комісії Львівської міськради поки не погодили таке підвищення вартості паркування. Зокрема, депутати зобов’язали "Львівавтодор" надати звіт про збори оплати за паркування у 2016 році. Остаточне рішення щодо зміни тарифів на паркування має приймати сесія міськради.

Нагадаємо, вартість стоянки у першій паркувальній зоні у Львові з 1 квітня зросла до 6 грн/год. на відкритих майданчиках та до 8 грн/год. на закритому паркінгу на вул. Валовій. Протягом п’яти місяців такі тарифи діяли як експериментальні, проте у вересні депутати ЛМР під час засідання сесії затвердили їх на постійній основі.

Читайте ще новини Львова

У Львові почне працювати Центр трансплантації стовбурових клітин: де і коли

Страшна аварія на Львівщині: маршрутку розтрощило вщент (фото)

На Сихові буде свій театр

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах