Львівський гурт влаштував фурор на польскому шоу талантів (відео)

Новина - Події - Львівський гурт влаштував фурор на польскому шоу талантів (відео)

Новина - Події - Львівський гурт влаштував фурор на польскому шоу талантів (відео)

Події
28 вересня 2016 09:26

Квартет LeonVoci популяризує оперним співом класичну музику на сучасний манер. В перекладі з італійської та іспанської LeonVoci – "Голоси Левів", або ж "Голоси Львова", як кому до вподоби. Менш як рік тому цей квартет зібрав Назар Тацишин, соліст Львівської філармонії, аби й українці оперними голосами популяризували класичний спів, народну пісню популярним виконанням.

"Мені дуже подобається, як співає Il Volo, як співають Il Divo. Це колективи, які за кордоном. В Італії, в Іспанії. Вони знані по всьому світі. Я хотів зробити щось таке схоже в Україні", – пояснив тенор, керівник гурту Назар Тацишин.

Наші хлопці співають французькою, іспанською, італійською, польською, англійською, в таких жанрах, як опера, поп, попорера та опера кросовер. Львів їх ще не чув. А от Польща аплодувала стоячи. На проекті "Маю талант", що вийшов в ефір 10 вересня, вони доспівалися до трьох "так".

"Оскільки нам до Кракова ближче, аніж до Києва, то спершу ми поїхали підкорювати Польщу, а не Україну. Дуже нас тепло сприйняла публіка. В нас є пісня Grande Amore італійська. Публіка так нам аплодувала, що бігали мурашки по тілу", – жартуючи розповів тенор Роман Чава.

Та ж Польща не відпускала їх і під дощем. Коли в Ґлівіце в парку хлопці дали свій перший концерт з оркестром.

"Оркестр зіграв перший твір. Тут вихід на сцену вже наш. Ми заспівали успішно цей твір – публіка просто шаленіла, дуже їм сподобалося. Це "Пам’яті Карузо". І тут починається дощ. Ну, можна було б ще терпіти. Бачимо, що люди починають витягувати парасольки. А він так наростає й наростає. Та люди витримали весь концерт", - розповів баритон Андрій Стецький.

Знають LeonVoci і в Угорщині.

"Михайло Вигула – він сам українець, але давніше виїхав в Угорщину, послухав нас і запросив на оперний фестиваль в Мішкольці. Дуже успішно ми там виступили і після того він вирішив нам написати пісню, яка увійде в наш альбом, який ми вже готуємо", – поділився спогадами Назар Тацишин.

Альбом готують на кінець року. І дуже сподіваються, що зірвуть для нього джекпот на польському телепроекті "Маю талант". Адже пройшли в півфінал, що в прямому ефірі відбудеться наприкінці жовтня у Варшаві. Ціна перемоги, кажуть, 300 тисяч злотих.

"Якщо би ми виграли, то потратили б кошти на себе! Все – в сім’ю. Це я жартую. Насправді дуже цікаво було б записати диск. Найперше відео відзняти", – уточнив тенор Ігор Радванський.

"Якщо глядачам з України випаде така нагода за нас проголосувати, то дуже сильно просимо!!!" – додав Роман Чава.

Читайте ще новини Львова

"Цезар" по 12, суп по 5: в приміщенні ЛОДА відкрилась їдальня для всіх

Стала відома точна дата запуску трамваю на Сихів

У Львові хочуть підвищити ціну парковки поза межами центру

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах