У Львові відкриють три нові дитсадки: де саме

Новина - Події - У Львові відкриють три нові дитсадки: де саме

Новина - Події - У Львові відкриють три нові дитсадки: де саме

Події
26 жовтня 2016 16:03

У Львові анонсували відкриття до кінця цього року садочків на вулицях Зубрівській, Рильського й Кульпарківській.

У прес-службі міськради повідомили, що в садочку №95 тривають роботи з відкриття чотирьох додаткових груп. А міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: "У цьому садочку записано з чергу 100 дітей. Всередині листопада всі ці дітки зможуть сюди прийти і бути в садочку". 

Він також запевнив: "У цьому році в нас багато відкривається нових груп – це більше 50 груп. До кінця цього року ми маємо відкрити садочок на вулицях Зубрівській, Рильського і на Кульпарківській. Такі самі обсяги плануємо мати наступного року, щоб на 2018 рік вийти з нульовою чергою дітей у садочки".

Утім, міський голова додав: "У цьому році більше 160 мільйонів гривень пішло на галузь освіти, в тому числі, на дошкільні навчальні заклади. Хотіли би так саму динаміку мати в наступному році, але цифри прогнозу є дуже негативні, держава хоче вилучити в міста орієнтовно 700 мільйонів гривень. Це може серйозно скоригувати наші плани. Можливо, депутати Верховної Ради не дадуть цього зробити".

Натомість в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик відзначила: "Плануємо, що до кінця цього поточного року будуть відкриті нові додаткові групи ще у декількох дошкільних навчальних закладах. Це у дошкільному навчальному закладі №31, де групи будуть функціонувати на базі загальноосвітнього навчального закладу №23, це буде садочок на вулиці Новознесенській, на вулиці Рильського, на вулиці Кульпарківській та на вулиці Зубрівській". 

Посадовець також розповіла: "На сьогоднішній день від 1 вересня відкрили вже чотири нових групи, тепер відкриваємо ще чотири й до кінця цього року плануємо відкрити ще, приблизно, до 45 нових груп. На сьогодні усі приміщення, які перебували в оренді, ми вивільнили, виготовляємо проектно-кошторисну документацію на їх відновлення і будемо відкривати там нові додаткові групи".

Дивись ще:

Українці обрали найчистіше місто країни: на якому місці Львів

Депутати передумали: Львів не стане агломерацією

Під час осінніх канікул до Львова їздитимуть додаткові поїзди

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах