Через масові крадіжки у Львові посилять охорону шкіл та дитсадків

Фото взято з сайту http://yug-delta.ru/

Фото взято з сайту http://yug-delta.ru/

Події
27 жовтня 2016 08:23

Львовом прокотилась серія крадіжок із навчальних закладів. У Шевченківському районі тільки за одну ніч обікрали дві школи і два садочки.

До класу 43-ї школи на вул. Масарика злодії залізли через вікно на першому поверсі. Шибу не вирізали і не розбивали. "Нічні гості" працювали дуже акуратно і, вочевидь, професійно.

"Нічого не було звалено чи зрушено. Просто був знятий телевізор", – розповіла вчителька початкових класів 43-ї школи Людмила Закала.

На моніторі вчителька початкових класів Людмила Федорівна проводила віртуальні екскурсії. Так урізноманітнювала навчальну програму.

"Забирають найдорожче в найдорожчих в дітей. Те, що нам потрібно для навчального процесу", – констатує педагог Людмила Закала.

В іншому класі також з оргтехніки злодіїв цікавив лише великий монітор. Батьки кажуть, два роки збирали кошти на обладнання для цікавих уроків. Тепер доведеться обходитися тим, що вціліло, або ж знову збирати гроші.

"Чому ми маємо працювати з тими обдертими підручниками, в яких міняється програма щороку. Ми хочемо в ногу йти з часом і допомагати вчителю", – зазначила голова батьківського комітету пограбованого класу Марія.

Показують сліди від проникнення і за 100 м від школи – у дитячому садочку на вул. Панча. Шапарювали крадії у двох групах. Із шухляд у спальні витрусили аванс вихователів. Таке тут востаннє було ще в 1990-х, пригадує завідувач дитячого садочка Марія Якимів.

"В нас вже десь 15 років було тихо, ніхто до нас не залізав. Нічого в нас не зникало. Пошкодили нам віконні двері, проникнули у приміщення. Вкрали особисті речі", – продовжила Марія Якимів.

У поліції кажуть, за одну ніч обікрали одразу чотири навчальні заклади в Шевченківському районі. Правоохоронці припускають, крадіжки могли здійснити одні й ті самі злодії. Дуже схожий почерк.

"У всіх крадіжках після опрацювання слідчо-оперативних груп експертом були вилучені структури матеріалу, що говорить про те, що крадії були в рукавицях", – розповіла слідчий Шевченківського відділу поліції Христина Антонів.

А от у 23-тю школу в тому ж Шевченківському районі злодії не наважилися лізти. По периметру та в приміщенні школи встановлені камери відеоспостереження. Два роки тому відеонагляд закупили за кошти батьків. Тоді разом із встановленням таке задоволення обійшлося у майже 13 тис. грн.

"Охоронець має тривожну кнопку і в будь-який момент може скористатися нею. Інформація записується на жорткий диск і будь-який момент можемо відмотати, подивитися за попередні дні, якщо стався якийсь інцидент", – зазначив завгосп 23-ї школи Степан Горбач.

Тим часом після непоодиноких нічних інцидентів посилити охорону шкіл та садочків мають намір у міському управлінні освіти.

"Ми зверталися і до муніципальної дружини щодо посилення охорони в нічний час, і до поліції, аби вони частіше проводили патрулювання в нічний час", – запевнила начальник міського управління освіти Зоряна Довганик.

Адже менше ніж тиждень тому у Франківському районі на вул. Пулюя та Симоменка також обікрали два дошкільні заклади.

Дивись ще:

Українці обрали найчистіше місто країни: на якому місці Львів

Депутати передумали: Львів не стане агломерацією

Під час осінніх канікул до Львова їздитимуть додаткові поїзди

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах