Хтивий "спікізі": у Львові на площі Ринок відкриють..."Хвойдарню"

Новина - Події - Хтивий "спікізі": у Львові на площі Ринок відкриють..."Хвойдарню"

Новина - Події - Хтивий "спікізі": у Львові на площі Ринок відкриють..."Хвойдарню"

Події
10 листопада 2016 17:01

19 листопада, на площі Ринок у Львові, відкриється новий заклад під назвою " Перша львівська Хвойдарня". Назва - дражлива і навіть непристойна. Але провокацій такого плану у Львові досить. Варто згадати хоча б  кафе "Два голубці" та за "Жоржем. Їсти, пити, мінєти". Правда, останнє через обурення такою "креативною" назвою закрили і на його місці тепер інший заклад. Оскільки  нова "Хвойдарня", що має відкритися - з розряду "спікізі", то  господарі все тримають в секреті.  

Довідка: (Спік-ізі за часів Сухого Закону в США називали нелегальні питні заклади або клуби, в яких подавалися міцні алкогольні напої. "Спік-ізі", в перекладі з англійської означає "говорити тихо" - в них доводилося замовляти таким тихим голосом, щоб агенти поліції, які перебували в залі, не могли нічого розчути. Більше  сюди підходить інша інтерпретація - "не мели").

Читайте також: Джаз та "сухий закон": у Львові відкривається таємний бар без адреси

Але чи буде це майстерня сексу чи ще якийсь "сороміцький",  в розумінні пристойної публіки, заклад -  наразі невідомо.  Зрозуміло лише одне - ресторатори шукають креативних рішень і знаходять гучні назви для своїх закладів, щоб привернути  увагу. 

Майбутній креативний заклад обіцяє усім апетитні андрути і спокусливі ласощі, заохочуючи прийти до них у гості. 

У мережі креативних локацій "! Фест" на запитання, чи належить їм новий заклад  VG Львів відповіли:

- Нас уже багато представників ЗМІ запитували про це, але ми ще раз повторюємо, "Хвойдарня" не наш ресторан і ми навіть не знаємо, хто його власник.

Ось що написали  у Фейсбук  представники  майбутнього закладу:

"Вельмишановна громадо та гості культурної столиці, пани та панянки!

"Перша львівська хвойдарня" готується відкрити свої двері для усіх спраглих. 

Ця урочиста подія за участю представників міської влади, львівського бомонду та лідерів думок відбудеться 19 листопада 2016 року о 21:00. 

Так-так, ми знаємо, що обіцяли відкритися вже цієї суботи, але через форс-мажорні обставини урочиста подія, на яку чекає все місто, відбудеться на тиждень пізніше. 

У вас також є шанс потрапити на відкриття. Вам необхідно висловити бажання піти на наш івент на цій сторінці, і в п’ятницю 18 листопада ми виберемо 20 щасливчиків, які першими скуштують плодів із забороненого дерева пізнання земних насолод."

Звичайно, що така назва нового закладу не всім до вподоби, але є і щирі прихильники таких "гоців" по-львівськи. 

Львів'янин Олег, студент:  Я до такої назви нормально ставлюся. Звичайно, моя мама на таке каже "фе",але якщо там буде цікаво і можна буде розважитись - я обома руками за! Але мамі не кажіть, бо я ще студент і таке розказую.

Викладач університету пані Леся: Ойой, та де до таких назв можна нормально ставитись. Ну це вже зовсім ми опускаємося. Щоб у Львові  та ще й в центрі міста так паскудно називали кафе? Хоча я розумію, що на смак - товариш не всяк. Але я туди точно не піду. Не пасує.

Андрій, інженер:  Прикольно, по-вар'ятськи, але мені подобається. А чим там будуть займатися? Головне, щоб все було шито-крито, тобто анонімність, перш за все.

Аліна, менеджер:  Назва трохи брутальна, зате інтригує.  Точно піду на відкриття.

Ірина, пані в роках:  І ви ще питаєте як мені ця назва? Та то є просто огидно. Перепрошую.

Дивно, що адресу майбутнього закладу нам дізнатися не вдалося. Крім того, на приватні повідомлення від журналістів VG Львів представники закладу не відповіли. 

Хтивий "спікізі": у Львові на площі Ринок відкриють..."Хвойдарню" фото

Хтивий "спікізі": у Львові на площі Ринок відкриють..."Хвойдарню" фото 1

Дивись ще:

"Маст сі": ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова 

Що подивитись, якщо ви у Львові перший раз (частина друга) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах