Будь в курсі: у лікарнях Львова оприлюднять списки ліків, які можна отримати безкоштовно

Новина - Події - Будь в курсі: у лікарнях Львова оприлюднять списки ліків, які можна отримати безкоштовно

Новина - Події - Будь в курсі: у лікарнях Львова оприлюднять списки ліків, які можна отримати безкоштовно

Події
22 листопада 2016 13:21

Львівські лікарі більше не зможуть приховати наявність безкоштовних ліків. Наказ про публічне інформування наявності безкоштовних ліків підписав директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка.

Про це повідомила перша заступниця голови Львівської облради Парасковія Дворянин, звітуючи про перший рік роботи. Відтак з 18 листопада усі лікарні Львівщини, які мають фінансування від обласного бюджету, повинні публічно розміщувати інформацію про наявність безкоштовних ліків.

За словами Парасковії Дворянин, в лікарнях інформацію про ліки розміщуватимуть на дошці оголошень. З наступного тижня облрада перевірятиме, чи ці вимоги виконані.

“Ми довго боролися, щоби інформація про залишки ліків стала публічною. Спротив був шалений, бо, зокрема, й серед депутатів обласної ради є багато головних лікарів і далеко не всім сподобалася така ініціатива. Але є вже наказ директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, підписаний 18 листопада, і адміністрації лікарень зобов’язані його виконувати”, ? додала Парасковія Дворянин.

В Україні подібна ініціатива не перша. Наприклад, для лікарень Одещини діє спеціальний онлайн-ресурс, на якому можна перевіряти наявність безкоштовних ліків у державних медичних закладах.

Джерело: lviv.com.

Дивись ще: 

Потрібна допомога: у Львові збирають кошти на операцію для відомого письменника

Згадай: Революція Гідності, як все починалося у Львові

Фотофакт: у Львові відкрили пам’ятник поетові Антоничу

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах