"Розумний" район, коворкінги та айхаби: як у Львові розвивалась IT-галузь у 2016-му

Новина - Події - "Розумний" район, коворкінги та айхаби: як у Львові розвивалась IT-галузь у 2016-му

Новина - Події - "Розумний" район, коворкінги та айхаби: як у Львові розвивалась IT-галузь у 2016-му

Події
20 грудня 2016 12:21

"Розумний" район та громадський бюджет, нові ІТ-компанії та коворкінги: ЛМР подала короткі підсумки реалізованого у Львові впродовж року у сфері інформаційних технологій.


Розумний мікрорайон


Майданчиком для цифрового та інноваційного перетворення буде мікрорайон "Наукова – Володимира Великого", який переміг у голосуванні із результатом у 1728 голосів (28.24%). У трійці лідерів – мікрорайони "Рясне-1" з 1182 голосами (19,32%) та "Топольна – Замарстинів" з 552 голосами (9,02%). Голосування тривало з 17 до 28 жовтня. Віддати свій голос могли всі охочі мешканці міста. Проект реалізовуватимуть наступного року.

"Розумний" район, коворкінги та айхаби: як у Львові розвивалась IT-галузь у 2016-му фото


Нові ІТ-компанії у Львові


Запрацювала нова ІТ-компанія з Нідерландів – "Levi9", яка займається розробкою програмного забезпечення і надає IT-послуги компаніям та організаціям із Західної Європи. Всього є 4 підрозділи: головний офіс в Амстердамі, 3 офіси в Сербії, 1 – у Румунії, та 2 – в Україні. Загалом у компанії працює близько 800 людей. Львівське представництво зайняло сучасний офіс у бізнес-центрі Ріус. Також відкрили глобальний сервісний центр провайдера телекомунікаційних послуг VimpelCom, що дозволить створити у Львові 900 нових робочих місць. Центр обслуговуватиме операції з фінансів, закупівель і HR-процесів в Україні, Вірменії, Грузії, Казахстані, Киргизстані, Таджикистані, Узбекистані і Алжирі. Це один із трьох глобальних сервісних центрів, які створює VimpelCom у рамках стратегії створення операційної моделі нового покоління. Штаб-квартира компанії знаходиться в Амстердамі.

"Розумний" район, коворкінги та айхаби: як у Львові розвивалась IT-галузь у 2016-му фото 1

"Розумний" район, коворкінги та айхаби: як у Львові розвивалась IT-галузь у 2016-му фото 2


Інкубатори та айхаби


Влітку на вул. Героїв УПА запрацював новий коворкінг – ITEAHub. Тут відбуваються навчально-пізнавальні заходи: майстер-класи, воркшопи, лекторії на IT- та бізнес-тематику, навчання від ITEA та партнерів. Засновником є IT Education Academy (ITEA) – всеукраїнський освітній проект комплексної багаторівневої підготовки IT-фахівців.

"Розумний" район, коворкінги та айхаби: як у Львові розвивалась IT-галузь у 2016-му фото 3


Громадський бюджет


Цього року у Львові стартувала нова ініціатива під назвою "Громадський бюджет", що передбачає прийом проектів від громади, які реалізовуватимуть за кошти бюджету розвитку Львова вже наступного року. Свої голоси в голосуванні за найкращі проекти віддали понад 23 тисячі львів’ян, з яких близько 16 тис. скористались BankID, та 7 тис. – проголосували через міські ЦНАПи. Участь у голосуванні взяло 238 проектів, які пройшли модерацію, із загалом поданих 265. Із міського бюджету профінансують 4 великі та 63 малі проекти, сума фінансування становитиме 17 529 965 грн. Таким чином, Львів має один із найбільших громадських бюджетів серед міст України.

"Розумний" район, коворкінги та айхаби: як у Львові розвивалась IT-галузь у 2016-му фото 4

Дивись ще: 

QR-код та смс: у Львові будуть креативно сповіщати коли приїде маршрутка

Грип у місті: у Львові закрили школи на карантин

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах