Львів'янину на замітку: хто може отримати візу до Польщі позачергово

Новина - Події - Львів'янину на замітку: хто може отримати візу до Польщі позачергово

Новина - Події - Львів'янину на замітку: хто може отримати візу до Польщі позачергово

Події
21 грудня 2016 11:00

У Генеральному Консульстві Республіки Польща у Львові урочисто видали  500 000-ну візу. Її отримав львів’янин Олександр Поліщук, який працює інженером-механіком у Львівському фізико-математичному інституті.

Згідно з інформацією від Консульства, упродовж 2016-го року у Львові видали понад 500 000 віз, це становить понад 41% від кількості всіх віз, виданих польськими Консульствами в Україні. Працівники Консульства щоденно опрацьовують понад 2 тисячі пакетів документів.

Приблизно половина всіх віз, що видають, – це візи на роботу. З кожним місяцем кількість громадян України, що їдуть на роботу у Польщу збільшується. На другому місці знаходиться так званий "закупівельний туризм".

Львів'янину на замітку: хто може отримати візу до Польщі позачергово фото

Під час урочистої зустрічі Генеральний консул Республіки Польща у Львові Вєслав Мазур відповів на запитання журналістки Tvoemisto.tv про те, як львів’янам, які хочуть поїхати до Польщі на лікування, отримати візу у пришвидшеному режимі.

За його словами, людина, яка має проблеми зі здоров’ям та хоче проходити лікування в Польщі, може сконтактувати з Консульством за допомогою електронної пошти (контакти за посиланням).

"Усі листи, які спрямовані до мене, я їх особисто розглядаю. Такі листи я скеровую до пані Ядвіги Жак (Консул відділу особового руху Консульства, – ред.) Вона перевіряє, чи це дійсно так. У 99% звернень ми допомагаємо такій людині. Я не знаю такого випадку, коли людина мала потребу, щоб їй не видали візу в пришвидшеному режимі", – прокоментував Вєслав Мазур.


Особливості отримання візи для лікування у Польщі:
роз'яснення Консульства


Детальна інформація, щодо необхідності документів знаходиться на сайті Консульства у закладці "Віза шенген "С" – перелік документів", з особливим врахуванням пункту 16. Віза, з ціллю медичної опіки".


Візи з метою лікування. Перелік документів


Офіційний документ медичної установи, який підтверджує необхідність надання особі медичної допомоги в цій установі, вказівка на можливу наявність супроводжуючої особи і підтвердження наявності необхідних фінансових коштів на покриття витрат на лікування та перебування.

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз

В індивідуальних випадках, виходячи з обставин справи, в тому числі необхідності рятування здоров’я та життя людини, час розгляду візової заяви може бути скорочений. Всі термінові випадки, які виникають з невідкладних випадків, в тому числі, необхідної медичної операції, після отримання такого повідомлення від зацікавленої особи поштовим повідомленням, електронним повідомленням або безпосередньо у консульстві, розглядаються консулом в індивідуальному порядку.

Кожна особа, домовляючись на візит у лікаря в Польщі, повинна враховувати, що умовою для в’їзду громадянина України до Польщі є дійсна віза, а не домовлений візит у лікаря. Тому намагання проводити лікування у Польщі повинні йти в парі з забезпеченням отримання візи. Консульство не несе відповідальність за відсутність пацієнта на домовленому візиті у лікаря.

У Консульстві нагадують, що наявність візи є лише однією з умов в’їзду на територію європейських шенгенських держав, в тому числі Польщі. Чи будуть виконані всі умови в’їзду, повторно перевірятиме Прикордонна служба у момент перетину кордону.


Особливості отримання візи для лікування у Польщі:
роз'яснення МЗС


На інформаційний запит щодо цього ж питання Tvoemisto.tv надали відповідь також і в Міністерстві закордонних справ України.

"Плата за оброблення заяв про оформлення віз не стягується з осіб, які надали документи, що свідчать про необхідність їхньої подорожі з гуманітарних міркувань, у тому числі для одержання невідкладного медичного лікування, та з особи, яка їх супроводжує", – йдеться у відповіді від МЗС.

Отримати шенгенську візу в Генконсульстві Польщі: що змінилось

Окрім того, у Міністерстві зазначили, що польська сторона рішення про видачу візи приймає упродовж 6-ти робочих днів від моменту здійснення оплати. У випадку детальнішої перевірки документів розгляд справи може бути продовжений до 30-ти днів.

У термінових ситуаціях рішення може бути прийнято упродовж 3-х робочих днів або й раніше перед запланованою поїздкою (за умови здійснення реєстрації та заповнення візового формуляра через систему http://www.e-konsulat.gov.pl./.

Заявник може письмово звернутися на електронну або поштову адресу відповідної польської консульської установи за місцем свого постійного проживання в Україні, обґрунтувавши потребу в подачі документів на оформлення візи безпосередньо в консульській установі або з метою оскарження/звернення щодо оформлення віз.    

Дивись ще: 

Злочинці, начувайтесь: на Львівщині за кошти ЄС створять сім взірцевих відділів поліції

Дізнайся: де у Львові нема світла 21 грудня та коли включать

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах