Модернізація площ та відновлення двориків: що змінилось в архітектурі Львова у 2016 році

Новина - Події - Модернізація площ та відновлення двориків: що змінилось в архітектурі Львова у 2016 році

Новина - Події - Модернізація площ та відновлення двориків: що змінилось в архітектурі Львова у 2016 році

Події
21 грудня 2016 11:56

Понад 250 відреставрованих історичних брам і вікон, збереження української та єврейської спадщини, перебрання контролю за будівництвом у місті: ЛМР подає короткі підсумки реалізованого у Львові у сферах архітектури та історичного середовища впродовж 2016 року.

Реставрація сходових кліток, балконів, вікон та брам. За спільного фінансування міста, GIZ та мешканців реставровано сходову клітку на просп. Свободи, 33. Проведено реставрацію 32 історичних брам та 228 історичних вікон.

Відновлення двориків. Спільно з GIZ відремонтовано 4 внутрішні двори в історичній частині міста на вул. Газовій, 6, Лепкого, 7-Шопена, 3, Мулярській, 7, Кониського, 3-5, Ф.Ліста, 6, Братів Рогатинців, 28, тривають роботи у дворах на вул. Театральній, 7 та Фредра, 6.

Модернізуємо пл. Митну. Тривають роботи впорядкування пл. Митної, а саме реставрація фасадів будинків, що формують площу та реновація підземного переходу, збудовано новий фонтан.

Контроль за будівництвом в місті. 29 квітня розпочала роботу Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю у Львові. Міська інспекція має всі повноваження, які до цього мав державний орган, крім надання адміністративних послуг щодо великих комплексів із великими площами і пам’яток національного значення.

Незаконні забудови. Інспекція ДАБК у Львові провела 260 перевірок щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил. За їх результатами винесено низку приписів про усунення порушень, зупинення виконання будівельних робіт та знесення самочинно збудованих об’єктів, а також накладено штрафів на суму 2,69 млн грн. Інспекція подала позови про знесення 5 самочинно збудованих об’єктів будівництва, готує ще 1.


Пам’ятник Богдану Ігорю-Антоничу


 Наприкінці листопада відкрили перший в Україні пам’ятник Богдану-Ігорю Антоничу. Пам’ятник виконаний із бронзи, а його висота становить 4,5 метри. Автор – Володимир Одрехівський. На будівництво пам’ятника й постаменту, оновлення мощення та влаштування благоустрою довкола скульптури було виділено близько 2,1 млн грн. з міського бюджету.


Личаківський цвинтар


 Відреставровано 12 надгробків на Личаківському цвинтарі. За кошти меценатів відреставровано каплицю Кісельків, надгробок Івана Левинського. Замощено алею в старій частині цвинтаря між полями №7 і 10, а також головну алею від могили Маркіяна Шашкевича до могили Івана Франка. Здійснено ремонт 25 надгробків за кошти від господарської діяльності Личаківського цвинтаря.


Єврейська спадщина в місті


 Виконано реставрацію і консервацію синагоги "Турей Загав" ("Золота Роза") та фасадів прилеглих будинків. Завершено першу чергу проекту "Площа Синагог", що охоплює простір Бейт Гамідрашу (навчальної школи) та меморіальну інсталяцію "Увіковічнення".


Музей Пінзеля


 Тривають роботи із заміни даху та ремонту фасаду. Відреставровано головний фасад і замінено дахи, окрім покрівлі вежі Музею. Роботи виконані на 50% і будуть завершені наступного року.


Бережемо сакральні споруди


 Завершено реставрацію стінопису в основній наві Вірменської катедри, завершено реставрацію колони св. Христофора у Вірменському дворику. Тривають консерваційні роботи стінопису храму св. ап. Петра і Павла. Завершується реставрація центрального вітража Преображенської церкви. Опрацьовано проектну документацію на низку сакральних споруд: церкви св. Параскеви П’ятниці, церкви св. Миколая на вул. Хмельницького, костелу Домініканів з келіями на пл. Музейній, костелу св. Казимира на вул. Кривоноса.


Музей тоталітарних режимів


 Завершено будівельні роботи, які здійснювались інвестором. Розроблено систему інформаційно-експозиційного облаштування бараку № 1, до кінця року буде придбано відповідне обладнання.


Конгрес-хол


Відбулися громадські обговорення щодо проектування конференц-центру. Завершились конкурсні торги на виготовлення техніко-економічного обґрунтування та попереднього бізнес-плану багатофункціонального комплексу. Переможцем конкурсних торгів стала міжнародна консалтингова компанія Jones LangLaSalle Incorporated (JLL) (ТОВ "Джонс ЛенгЛасаль"). Виготовлення техніко-економічного обґрунтування майбутнього багатофункціонального комплексу завершиться у квітні 2017 р. Вартість договору становить 780 000 грн. \

Дивись ще: 

Злочинці, начувайтесь: на Львівщині за кошти ЄС створять сім взірцевих відділів поліції

Дізнайся: де у Львові нема світла 21 грудня та коли включать

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах