Результати опитування: львів’яни визначились в яких районах вигідніше жити

Новина - Події - Результати опитування: львів’яни визначились в яких районах вигідніше жити

Новина - Події - Результати опитування: львів’яни визначились в яких районах вигідніше жити

Події
22 грудня 2016 16:37

Жити в Україні — дорого. Незважаючи на порівняно низькі за європейськими мірками ціни на продукти харчування та комунальні послуги, доходи українців не настільки високі, щоб гарантувати комфортне життя. Про це українці розповіли в опитуванні сервісу оголошень OLX. У вересні 2016 року середня зарплата у Львівській області склала 4 810 гривень.

Проект OLX "Ідеальне місто" спрямований на те, щоб оцінити якість життя в українських містах на основі думок їх жителів. Бали виставляли за 10 критеріями, одним з них яких була умовна "вартість життя". Цей показник говорить про те, наскільки респонденти впевнені в тому, що середньомісячного доходу вистачає для комфортного рівня життя. Максимальним балом була сімка, але жодне українське місто не подолало позначку навіть у 5 балів.

У цілому українці незадоволені співвідношенням своїх заробітків і витрат. За винятком Києва, показники обласних центрів країни нижче за 3,6 бала. Львів за рівнем задоволення своїми доходами посів друге місце, утім, з незадовільними 3,5 бала.

Оцінки усіх районів міста Лева вищі за 3 бали, на тлі інших великих міст країни це хороший показник. Лідерами стали Личаківський та Залізничний райони з кращою за середню в місті оцінкою у 3,6 бали. За ними йде Франківський район із 3,5 бала.

Третю сходинку поділили Галицький та Сихівський райони із 3,4 бала. Найгірше свій комфорт відносно до статків оцінюють у Шевченківському районі.

Рейтинг районів Львова за оцінкою вартості життя:

1.    Личаківський, Залізничний — 3,6

2.    Франківський — 3,5

3.    Галицький, Сихівський — 3,4

4.    Шевченківський — 3,2.

Коментуючи оцінки, львів’яни скаржилися на високі ціни оренди житла. Вартість комунальних послуг і продуктів харчування багатьом також видається завищеною. Городян обурює також брак банкоматів і невідповідність цін послуг ЖКГ їх якості.

Результати опитування: львів’яни визначились в яких районах вигідніше жити фото

Дивись ще: 

Очисні споруди та каналізація: що змінилося у Львові в 2016 році

У Львові з вікна військового госпіталю викинулася молода жінка

Дізнайся чому: частину вулиці Франка закриють для приватних автомобілів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах