Дипломатичний скандал: мер Перемишля не зміг потрапити до Львова

Новина - Події - Дипломатичний скандал: мер Перемишля не зміг потрапити до Львова

Новина - Події - Дипломатичний скандал: мер Перемишля не зміг потрапити до Львова

Події
18 сiчня 2017 10:42

Мер польського Перемишля Роберт Хома заявив про заборону відвідувати Україну. 

Інцидент на кордоні стався у вівторок, 17 січня. Мер Перемишля їхав на запрошення української сторони. "З'ясування на кордоні тривало близько півгодини. Потім я отримав офіційне повідомлення українською мовою, видане СБУ, що мені заборонено в'їзд на територію України. Я проінформував про це генерального Консула України, поговорив з комендантом Бєщадського відділу Прикордонної служби в Перемишлі", – розповів Хома.

В СБУ підтвердили, що меру Перемишля заборонено в'їзд до України. Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська. Заборонили у 2016 році на 5 років за діяльність, спрямовану на шкоду державній безпеці України, а також в інтересах забезпечення національної безпеки та у відповідності з чинним законодавством України, зокрема, законами України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" та "Про основи національної безпеки України",  – повідомила вона.

Додамо, раніше, 10 грудня 2016 року, у польському Перемишлі учасники "Маршу орлят перемишльських і львівських", який відбувся під патронатом мера міста, вигукували "Смерть українцям". Посол Польщі в Україні Ян Пєкло припустив, що марш в Перемишлі є провокацією, "у якої є рука Кремля".

Нагадаємо, нещодавно Укрзалізниця запустила швидкісний експрес сполученням Київ-Львів-Перемишль. Новий потяг Інтерсіті+ курсує із 23 грудня щоденно складом швидкісного електропоїзда виробництва Hyundai Rotem. 

 Джерело: УНІАНZycie Podkarpackie

Дивись ще: 

Актуально: чехи збираються збудувати на Львівщині сміттєспалювальний завод

Закон прийняли: коли чекати електронний квиток у транспорті Львова

День соборності-2017 у Львові: що буде цікавого

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах