Отрута чи ні: підозрілу речовину, розлиту на вулицях Львова дослідили

Новина - Події - Отрута чи ні: підозрілу речовину, розлиту на вулицях Львова дослідили

Новина - Події - Отрута чи ні: підозрілу речовину, розлиту на вулицях Львова дослідили

Події
26 сiчня 2017 11:10

ЛКП "Лев" отримало результати хіміко-токсикологічного та біотоксикологічного дослідження зразків рожевої речовини, забраної на вулицях Львова. Нагадуємо, у соцмережах неодноразово висловлювалась підозра, що ця речовина – розкидана отрута для собак.

Отрута чи ні: підозрілу речовину, розлиту на вулицях Львова дослідили фото

"З метою перевірки цього факту, зразок такої речовини до ЛКП "Лев" доставив мешканець міста, і ми передали його на дослідження на кафедру нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Гжицького", - розповіли в ЛКП "Лев".

Як зазначено у протоколі дослідження, надана рідина мала "характерний аромат винних матеріалів". За результатами комплексного хіміко-токсикологічного та біотоксикологічного дослідження встановлено, що речовина нетоксична і "за характерними якісними реакціями являє собою залишки виноматеріалу червоних марок вин" (детальніше у вкладеному документі).

"Також на кафедрі нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Львівського нацуніверситету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького зазначають, що таблетки ізоніазиду (а саме такі підозри неодноразово висловлювались у соцмережах щодо рожевих слідів на снігу), при розчинені у воді та при контакті зі снігом не дають рожевого кольору.

Щодо випарів ізоніазиду, отруєння и опіків тварини відбутися не може. Як пояснюють експерти кафедри, "для цього потрібно тварину занурити в концентрований розчин цієї речовини"", - повідомили в ЛКП "Лев".

Додамо, що ЛКП "Лев" подав ще два взірці матеріалу на дослідження та очікує на результати. Один з цих взірців доставлений Патрульною поліцією, інший самостійно відібраний у вказаному мешканцями місці.

Дивись ще: 

Допоможіть знайти: у Львові зник підліток

Куди відвезуть: стало відомо коли у Львові зникне сміття

Нова вулиця, дорога та міст: що ремонтуватимуть у Залізничному районі в цьому році

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах