Нове місце: полігон для львівського сміття створять на Яворівщині

Новина - Події - Нове місце: полігон для львівського сміття створять на Яворівщині

Новина - Події - Нове місце: полігон для львівського сміття створять на Яворівщині

Події
27 сiчня 2017 13:05

Львову потрібен новий полігон для вивозу твердих побутових відходів, і місто було би вдячне отримати ділянку під сміття на території гірничо-хімічного підприємства ДГХП "Сірка", що знаходиться у Яворівському районі Львівщини. Про це під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення твердих побутових відходів у Львові, за участю прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Як повідомили у прес-службі ЛМР, мер Львова заявив що вирішити проьблему зі сміттям може лише побудова сміттєпереробного комплексу.

"Нам потрібен новий полігон. І я вітаю ініціативу обласної адміністрації стосовно ділянок, які передбачають розміщення сміттєпереробних комплексів з існуючими полігонами. Якщо б була можливість з цих трьох ділянок одну, а саме ділянку на території колишніх гірничо-хімічних підприємств – Яворівського ДГХП "Сірка", передати для міста Львова, я був би щиро вдячний. Тому, якщо б була виділена земельна ділянка з усіма необхідними документами, також ще й долучилося Міністерство екології – ми б вирішили проблему з твердими побутовими відходами у Львові", – вважає Андрій Садовий.

Володимир Гройсман уточнив у голови ЛОДА чи ця ділянка є у державній власності, про яку говорить Андрій Садовий, та доручив голові ЛОДА передати її місту. Згодом місто має звести там сміттєперобний комплекс.

"У мене є пропозиція зняти одну ділянку з конкурсу, ту, яку скаже міський голова, і передати місту. Андрій Садовий має особисто написати листа у ЛОДА і взяти зобов’язання протягом шести місяців побудувати полігон, запустити його в експлуатацію. Якщо вам треба Держкомзем – завтра він буде тут і все погодить", - заявив Гройсман.

Дивись ще: 

Чергова спроба: скандальний львівський ДАЇшник Богдан Мицак поновився на роботі

Є план: стало відомо, як Гройсман збирається рятувати Львів від сміття

До нас їде ревізор: за добу у Львові вивезли майже половину сміття

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах