Відеофакт: з’явилась аерозйомка ділянки нового сміттєзвалища на Львівщині

Новина - Події - Відеофакт: з’явилась аерозйомка ділянки нового сміттєзвалища на Львівщині

Новина - Події - Відеофакт: з’явилась аерозйомка ділянки нового сміттєзвалища на Львівщині

Події
30 сiчня 2017 17:03

Ділянку в Яворівському районі, надану Львову для спорудження полігону та сміттєпереробного комплексу, сьогодні, 30 січня, оглянули представники мерії та інституту "Гірхімпром".

"Ми вирішили одразу виїхати на місце, щоб побачити розташування цієї ділянки та її параметри. Це територія колишнього підприємства "ДГХП "Яворівська сірка". На цій ділянці є будівлі, і це великі будівлі. Тобто тут треба розібратись, хто власник цих будівель і в якому вони стані, у якому стані сама земельна ділянка", – розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Сергій Бабак.

Відтак він додав: "Мені розповіли, що на цій ділянці багато бетонних свай, багато перекриттів. Попередньо виглядає так, що ділянка навпроти більше підходила б під полігон – і за параметрами, і за розташуванням. А наразі треба виміряти, яка відстань до озера, яке тут є недалеко. Бо за нормативами, біля полігону має бути водойма... І також визначити відстань до найближчого житлового будинку. Тому що для спорудження полігону ми мусимо дотримуватись державних будівельних норм".

Зі свого боку перший заступник інституту "Гірхімпром" Григорій Гелетій зазначив, що будівництво на цій ділянці можливе лише за умови, що це не суперечитиме відповідним нормам.

"Збудувати комплекс можна, але якщо це не буде суперечити нормам. Тому я хочу заспокоїти громаду – якщо тут не будуть дотримані норми, то нічого будувати не будуть. Ми знаємо цю ділянку. Ми колись проектували тут будівництво для яворівської "Сірки". Ми знаємо, що на цій ділянці був колись технологічний комплекс. Збагачувальна фабрика і сіркоплавильний завод були трохи далі. Тут, звісно, потрібно буде провести значні вишукувальні роботи, бо тут споруджували величезні об’єкти і дуже потужні фундаменти. Треба вирішити, що з ними робити. Крім того, яворівська територія є карстонебезпечною зоною. Але якщо тут стояли будівлі, то, відповідно, щоб вони не провалились, були зроблені інженерні комунікації, і плити, і фундамент. Тому треба подивитись, чи вони збереглися і як потім на них влаштовувати таку, наприклад, споруду, як сміттєпереробний завод", – зазначив перший заступник інституту "Гірхімпром" Григорій Гелетій.

На замовлення міста представники "Гірхімпрому" готові виконати проектні роботи і скласти кошторис майбутнього будівництва.

Перший виїзд на ділянку, за словами Сергія Бабака, був оглядовим. Згодом, щоб визначити подальші дії, територію огляне комісія, у складі якої будуть фахівці різних напрямів – екологи, проектанти, науковці. Висновок цієї комісії оприлюднять громаді.

Джерело: Захід

Дивись ще: 

Львів’янину на замітку: як виглядатиме договір із сімейним лікарем

Найгуманніший суд у світі: львівський суд відмовив в арешті київського судді-хабарника

Що будуватимуть: у Львові видали містобудівні умови на 5 об’єктів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах