Відеофакт: водії "Яндекс.Таксі" розповіли, як їм працюється у Львові

Новина - Події - Відеофакт: водії "Яндекс.Таксі" розповіли, як їм працюється у Львові

Новина - Події - Відеофакт: водії "Яндекс.Таксі" розповіли, як їм працюється у Львові

Події
22 лютого 2017 11:38

У Львові запрацював сервіс "Яндекс.Таксі", який пасажирам пропонує дешеві послуги, а водіям доплату за кожен виклик. Та свої економ-пропозиції "Яндекс.Таксі" пропонуватиме лише місяць. Далі мінімалка зросте, та й електромобіль, який надає послуги в межах цього сервісу, ? всього лише елемент реклами. Приїхали потаксувати до Львова водії з Харкова, Києва і Одеси. Вони є прокатними автомобілями.

"Ми тестувальники, це все трансферні машини. Вони нам подзвонили і сказали: хочете заробити грошей? Ми не таксисти", — розповідає водій таксі.

Їздитимуть Львовом ще 9 днів. А коли своє зароблять і поїдуть, на вакансії набиратимуть львів’ян. Їх уже мотивують, обіцяючи доплачувати за кожне замовлення від 50 до 70 гривень. Інші ж львівські таксисти певні, що рекламною кампанією, низькими тарифами і бонусами для водіїв "Яндекс" розгорнув вкрай агресивну політику, щоб увійти на ринок.

"Пропонують людям роботу, зарплату 20-30 тисяч, 40 тисяч. Через якийсь час ця політика себе не виправдовує, вони переходять на ті ж самі рамки, на яких працюють й інші автомобілісти, але в цей час вони забирають частину ринку", — розповідає голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський.

Наразі ж фірма всіма методами продовжує залучати клієнтуру, навіть незаконними. Міська рада знімає сотні рекламних конструкцій, адже на них не було жодних дозволів.

"Було демонтовано сто таких конструкцій, але, на жаль, станом на сьогодні ці рекламні конструкції з'явились на місцях, де їх вчора демонтували", — розповів керівник адміністративно-технічного управління Тарас Вітик.

З львівським офісом компанії "Яндекс" ми зв'язатись не змогли: його поки що немає. А у київській філії так і не вийшли на зв’язок.

Нагадаємо, у місті сервіс прийняли неоднозначно: львів’яни закликають ігнорувати російський бізнес. У єдиному державному реєстрі зазначено, що кінцевим власником "Яндекс.Таксі" є Волож Аркадій, громадянин Російської Федерації з Москви.

Тож у Львові блискавично піднялась хвиля обурення. Не потурати російському "Яндекс"-бізнесу закликав депутат міської ради Петро Адамик.

"Я свідомий того, що у Львові немає якісного таксі, я свідомий багатьох моментів, але, я думаю, у Львові це дуже символічно і симптоматично. Це нічого, крім роздратування, особисто в мене не викликає", ? розповідає депутат Львівської міської ради Петро Адамик.

Міська рада звернулась до управління "Укртрансбезпеки" з проханням перевірити, чи законно працює сервіс. Львів'яни ж здебільшого кажуть, що не будуть користуватись таксі.

Джерело: Захід

Дивись ще: 

Де у Львові та Винниках 2-10 березня не буде світла

Інструкція: як працює онлайн-мапа черг на кордоні з Польщею

На Львівщині страшна аварія: п'ятеро потерпілих

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах