Зелена зона та паркінг: біля університету Франка у Львові облаштують громадський простір

фото з сайту Ukraine Mission

фото з сайту Ukraine Mission

Події
03 березня 2017 16:33

Студенти ЛНУ імені Івана Франка вимагають перетворити площу навпроти головного корпусу на сучасний громадський простір з великою зеленою зоною, впорядкувати рух громадського транспорту й автомобілів та вирішити проблеми з паркуванням.

Читайте ще: Вирішено: біля ЛНУ Франка з'явиться підземний паркінг

Свої вимоги студентський уряд університету висловив у відкритому листі до міської влади на ім’я мера Андрія Садового.

Як розповів Tvoemisto.tv студент-правник та один з ініціаторів звернення Ігор Мурин, в університеті вже провели громадські слухання з цього приводу, на яких були присутні заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко та начальниця управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Ольга Сивак.

Студенти висловили незадоволення сучасним станом площі перед головним корпусом університету і запропонували її озеленити, влаштувати сучасне покриття, встановити лежаки та лавочки. Також студенти підняли питання паркування автомобілів біля університету.

"Інфраструктура нашої площі, через яку ми проходимо кожного дня, сьогодні перетворена у велику зупинку громадського транспорту, а також зону для паркування. У багатьох країнах Європи біля університетів знаходяться паркінги, де студенти, викладачі, громадяни можуть залишати свої автомобілі",  – йдеться у зверненні студентів.

Як розповів Ігор Мурин, за результатами відкритих слухань разом із представниками міськради ініціатори ревіталізації площі вирішили, що наступним кроком буде напрацювання практичних ідеї та презентація їх для влади: "Щоб у бюджеті на наступний рік передбачили кошти на ремонт площі, потрібно діяти швидко. Тому на початку наступного тижня маємо намір представити свої ідеї владі".

Як додав студент, спочатку вони розглядали можливість облаштування простору у межах громадського бюджету, але після попередньої оцінки вартості робіт зрозуміли, що їх проект перевищить фінансові межі.

Додамо, що розглядається можливість будівництва дворівневого паркінгу на 400 місць на площі біля Львівського національного університету імені Івана Франка. Про це повідомила начальниця управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Ольга Сивак під час дискусійної зустрічі " Коли чекати нових паркінгів у Львові".

Дивись ще:

Реконструкція Двірцевої: нові дороги та підземний паркінг

Дізнайся: де у Львові створять новий парк

Захід нам допоможе: Франція надасть Львову гроші на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах