Гірші,ніж звірі: на Львівщині браконьєри застрелили зубра

фото з сайту Warnet

фото з сайту Warnet

Події
10 березня 2017 15:12

На території Бродівського району Львівської області в межах господарських угідь державного підприємства "Мисливське господарство "Стир"" працівники Держеконспекції у Львівській області виявили застреленого зубра.

"Загибла тварина – самець зубра віком близько 25 років, вагою близько 800 кг. Померла неприродною смертю, ймовірно від вогнепального поранення в область серця", – йдеться у повідомленні Держекоіспекції.

Вбиту тварину прикрили гілками та покинули. Зубр пролежав мертвим близько трьох тижнів.

Зазначимо, що зубр занесений до Червоної книги України, як рідкісний вид, що перебуває на межі вимирання. На сайті Червоної книги сказано, що станом на 2008 рік в Україні налічували всього близько 200 особин цього виду.

Вбивця зубра порушив статті 18, 37 та 44 ЗУ "Про тваринний світ" та статті 19 і 20 ЗУ "Про Червону книгу України", тим самим завдавши державі збитків на суму 130 тис. грн, повідомляє ZAXID.NET. На Львівщині планують створити новий заповідник для стада зубрів, що зараз проживають у "Сколівських бескидах" у селі Майдан Дрогобицького району на Львівщині.

Нагадаємо також, що в січні на території національного парку "Цуманська Пуща" на Волині екологи виявили  стадо зубрів, яке раніше вважалося втраченим.

Дивись ще:

Стріт-арт: на Сихові з'явився новий мурал

Покатайся з поліцейським: львівські патрульні запрошують дітей на відкриття велосезону

Болюча проблема: Львів продовжує перетворюватись на суцільний смітник

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах