Роботу на "Степовій" забороняли: стали відомі нові подробиці щодо трагедії на шахті

фото з сайту Гал-інфо

фото з сайту Гал-інфо

Події
13 березня 2017 11:01

Допоки триває розслідування трагедії на шахті "Степова", де внаслідок вибуху 2-го березня загинули 8 гірників, а більше 20 шахтарів опинилися на лікарняни ліжках, з’являються нові подробиці щодо цієї трагедії.

Нагадаємо, Вибух в шахті на Львівщині: щонайменше вісім загиблих (хроніка подій)

Як розповів у коментарі  032.ua  голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, ще у листопаді 2016 року комісія Держпраці у Львівській області проводила планову комплексну перевірку на шахті "Степова" та склала 12 актів про заборону ведення робіт на шахті.

"На виконання приписів, у лютому вже цього року, комісія з Держпраці знову прибули на шахту Степову".  Перевіряли лише 1 з 12 актів. Комісія дала висновок, що всі зауваження виправлені,  а приписи виконанні у повному обсязі", - розповів Волинець.

Крім того, за інформацією пана Волинця,  8 гірників шахти "Степова" 2 -го березня загинули від отруєння чадним газом.

"Зі 172 гірників першої зміни, що працювали на шахті в момент аварії,  83 не пройшли навчання у димовій камері,  з них 17 - постраждали. З числа 17 гірників троє загинули внаслідок вибуху", - зазначив Михайло Волинець.

Нагадаємо, що наразі за офіційною версією, на шахті "Степова" стався вибух газометану, внаслідок чого 8 гірників шахти загинули, а більше 20 опинилися в лікарнях. Для розслідування трагедії була створена державна комісія, яка розпочала свою роботу лише на п’ятий день після вибуху. 

Дивись ще:

Нова причина: чому стався вибух на шахті " Степова"

Дадуть обіцяне: завтра родини загиблих гірників отримають по 100 тис. грн

Гірники добилися свого: львівський суд дозволив виплатити їм 100 млн. зарплат

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах