Дізнайся: які п'ять кав'ярень у Львові доступні для людей з інвалідністю

фото з сайту 5 канал

фото з сайту 5 канал

Події
28 березня 2017 09:53

Львів став одинадцятим містом у всеукраїнській акції, яку започаткувала громадська ініціатива "Доступно.UA". Після особистої інспекції активісти визнали п’ять кав’ярень у нашому місті доступними для людей на інвалідних візках. А щоб про це дізнались усі інші, на дверях таких закладів розмістили відповідні наліпки.

Киянин Дмитро Щебетюк особисто перевірив п’ять львівських кав’ярень. Серед них два "Креденси" ? на проспекті Свободи та вул. Галицькій, "Вапіано", ресторани "Правда" і "М’яса та Справедливості".

Після травми Дмитро у візку уже шість років. Але переконаний: потрапити в публічне місце іноді нелегко не тільки людям з інвалідністю.

"У мене знайомі розповідали, що дівчина кудись не пішла, бо там не зручно з дитиною. Так само як люди, які зламали ногу, вони також сидять вдома, бо знають, що нікуди не можуть потрапити, бо нема таких закладів. Було би круто, якби власники закладів пишались, що вони є доступними для всіх людей", ? поділився паралімпієць, співзасновник ГО "Доступно.UA" Дмитро Щебетюк.

У кав’ярні "Креденс" на проспекті Свободи Дмитрові було зручно заїхати і легко пересуватись всередині. Комфортність вбиральні ? ще один показник доступності.

"Тут і під’їхати візком до умивальника зручно. До туалету навіть є поручні приставлені, зручні і все на близькій відстані. Можна легко руки витерти, не треба десь підніматись, дотягуватись", ? розповів Дмитро Щебетюк.

Кав’ярня отримала на двері наліпку і тепер усі люди з інвалідністю знатимуть, що там їм буде зручно. Таку інспекцію активісти "Доступно.UA" разом із Львовом влаштували вже в 11 містах України.

"Ми не сваримось ні з ким, ми не посилаємось на закони, ми просто надаємо рекомендацію, що можна було би щось зробити: чи пандус, чи розширити вбиральню. От буквально недавно, минулого тижня нас запросили в кав’ярню в Кам’янець-Подільський стосовно одного закладу, який був зовсім недоступний. Тому найближчим часом ми напевно поїдемо туди", ? розповіла координатор "Доступно.UA" у Львові Юлія Карбунарова.

А Дмитро тим часом вирушив до наступного закладу. Заїхати у "Вапіано" теж легко. Зустрічали привітно. А сидіти за столом зручно. Замовлення там беруть біля стійки, але до Дмитра офіціант підходить.

Закладами, у яких зручно усім людям, активісти "Доступно.UA" визнали також два львівські ресторани – "Правда" і "М’яса та Справедливості". А далі перевірятимуть на доступність заклади не лише у центрі, а й на околицях.

Серед перевірених міст найбільш комфортними активісти визнали Вінницю, Львів, Чернівці та Івано-Франківськ. Інспектували не лише заклади харчування, а й інші туристичні місця.

Джерело: zaxid.net

Дивись ще:

Львів'янину на замітку: в Україні стартує програма "Доступні ліки"

У Львові посеред вулиці раптово померла жінка

Будь в курсі: коли відкриють для транспорту вулицю Стуса

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах